Nyitókép: Agel

 

Komárom város két intézményének, a Művészeti Alapiskolának és a Szabadidőközpontnak a tehetséges művészei lepték meg múlt héten az AGEL komáromi kórházat. A rendezvényt Less Károly úr szervezte. A vállalkozóknak köszönhetően csodálatos és tehetséges művészeket támogattak, akik kidíszítették a gyermekosztály helyiségeit. A gyerekek kórházi tartózkodása alatt az a legnagyobb öröm, amikor mosoly jelenik meg az ajkukon.

 

Egy gyermek kórházi tartózkodása nemcsak számukra nagy teher, hanem családjuknak és szeretteiknek is. A gyerekek általában félnek, szomorúak, meg kell küzdeniük a betegséggel. A gyönyörű rajzok, amelyek a kórház gyermekosztályára kerültek, valamelyest megpróbálják eltereli a gyermekek figyelmét a betegségről.

 

A műalkotások szerzői Szilva Ilike, Szilva Emőke, Lukács Hajni, Ádám Szilvi és Lengyel Szilvi, valamint a szlovák gimnázium diákjai. Ők szépítették meg az osztályon a folyosókat és a szobákat, amelyeket a Walt Disney mesehősei díszítenek. A kis páciensek már festés közben is megcsodálták a figurákat, és nagyon megkedvelték őket.

 hirdetes_810x300  

 

 

„Az osztályon 17 ágy van, ebből 8 szobát foglaltak el a festés alatt. A legfiatalabbaktól a 19 évesekig vannak pácienseink. Nagyon örülünk, hogy ilyen lehetőséghez jutottunk, amely a gyönyörű festményeknek köszönhetően hozzájárult ahhoz, hogy a kis betegek kellemesebben és jobban érezzék magukat az osztályon”

 

– mondta MUDr. Mário Kochan, az AGEL komáromi kórház gyermekosztályának főorvosa.

 

 

Az ötlet szerzője, Less Károly megszólította Komárom város polgármesterét, Keszegh Bélát, valamint több vállalkozót, akik segítettek abban, hogy ez az az ötlet valódi segítségnyújtásában valósuljon meg. A gyermekek és az egészségügyi személyzet hálásan köszöni Ruman úrnak, a Comklíme s.r.o., a Motorcar Nové Zámky és a Hit designnak, valamint Szabó Tomásnak és a Klapka étteremnek, amely ebédet hozott a tehetséges művészeknek.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.