Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórházban több mint 4 éve működik modern onkológiai központ. A kiváló technikai felszereltségnek, a remek menedzsmentnek, a kitűnő szakembereknek és a minimális várakozási időnek köszönhetően az onkológiai központ stabilan vezető helyet foglal el Szlovákia onkológiai térképén.

 

Onkológiai megbetegedések voltak és vannak, az egyik leggyakoribb betegség, amely szinte minden családban előfordul. A leggyakoribb oka az életmód, a környezet és a genetika hatásai, illetve a szervezet és a psziché olyan kontrollálatlan stresszei is, amelyek eltérő természetűek lehetnek.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az onkológiai betegek száma folyamatosan növekszik. Szlovákiában évente mintegy 35 000 új onkológiai megbetegedést diagnosztizálnak, és az onkológia az egyik leggyorsabban fejlődő terület hazánkban és a világon is. A komáromi kórház onkológiai központjában a leggyakrabban kezelt diagnózisok közé az emlőrák, a végbélrák, a tüdőrák, a prosztatarák, valamint a fül-orr-gégészeti daganatok tartoznak. Minden beteg esetében fontos az egyéni megközelítés, a helyes kezelési stratégia és taktika, valamint magának a kezelésnek a minősége.

 

 

„Nagyon fontos a megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat. Az emlőrák esetében fontos az emlők rendszeres önvizsgálata, amely feltárhatja a betegség korai stádiumát”

 

– magyarázta MUDr. Pavel Demeter, MBA, a klinikai és sugáronkológiai osztály főorvosa.

 

 

A legtöbb kezelt betegség 50 és 70 év között jelentkezik.

 

„Az onkológiai osztály a szisztémás kezelések (kemoterápia, hormonkezelés, biológiai kezelés, immunterápia, szupportív kezelés) egész skáláját kínálja, emellett sugárkezelést is biztosít a legmodernebb lineáris gyorsítón. Négy év alatt több mint 3300 beteget kezeltünk csak sugárkezeléssel. Az átlagos napi besugárzott betegek száma 60 körül mozog. Ezt a sugárkezelést nagyon gyorsan, kiváló minőségben és a betegszámhoz kellő kapacitással, gyakorlatilag megkötések nélkül tudjuk biztosítani”

 

– mondta a főorvos.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.