Nyitókép: AGEL

 

A lévai kórház fokozatosan elkezdte kétnyelvű táblákkal jelölni osztályait, mellyel a magyar anyanyelvű betegeknek szeretne kedvezni.

 

A projekt minden kórházi munkahelyen az orientációs grafika fokozatos megújításával számol.

 

„A kétnyelvű megnevezések kihelyezése összefügg a lévai kórház tervezett részvételével az esztergomi kórházzal való határon átnyúló együttműködési projektben, és ezzel egyidejűleg a járás déli részeiről érkező betegek számának regisztrált növekedésével, ahol magasabb a magyar ajkú lakosság képviselete”

 

 hirdetes_810x300  

– magyarázta a kórház igazgatója, Ján Belanský.

 

 

Mint hozzátette, fokozatosan kétnyelvű táblák kerülnek a kórház helyiségeibe, pavilonjaiba, az ügyeletre és a sugárdiagnosztikai osztályra is.

 

„A rendelőintézet földszintjén, az A pavilonban található gyógyszertár kétnyelvű táblája is kikerült. Jelenleg a nagy formátumú tájékozódási térképeken, a sürgősségi osztályon a betegek triázs útbaigazításán, valamint a járóbeteg-szakrendelők megnevezéseinek tábláin is dolgozunk”

 

– tette hozzá Belanský.

 

A Körképen tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy Gyimesi György (OĽaNO) elintézte a lévai kórház kétnyelvűsítését. Gyimesi akkor arra kérte a kórház igazgatóját, hogy a komáromi kórház mintájára, mely már kétnyelvű, az Agel itt is végezze el a kétnyelvűsítést.

 

Gyimesi elintézte: Kétnyelvűsítik a lévai kórházat

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!