Nyitókép: AGEL

 

Az komáromi AGEL kórház igyekszik szisztematikusan megszólítani a jövőbeli egészségügyi erősítést. A legjobban bevált módszer a régió iskoláival való együttműködés. A kórház márciusban a magyar és szlovák tanítási nyelvű Érsekújvári Egészségügyi Középiskola IV. évfolyamos hallgatóit köszöntötte. A leendő egészségügyi szakembereket élénken érdekelte, mi történik a kórházban, és sokakat nagyon lenyűgözött ez a látogatás.

 

A komáromi kórház az egészségügyi dolgozók – különösen az ápolói állások – hiánya kapcsán üdvözölte az egészségügyi iskolákkal való együttműködés lehetőségét. PhDr. Jana Ondrišová, MPH, a komáromi kórház beteggondozásért és az ellátás minőségéért felelős igazgató helyettesével, PhDr. Bozsaky Csabával meglátogatta az egészségügyi iskolákat, ahol bemutatták a diákoknak a komáromi kórházat, az AGEL sikeres ösztöndíj programját, az AGEL támogatásával történő továbbtanulási lehetőségeket és megbeszélték a tanulmányutak lehetőségét is. Az iskolák örömmel fogadták ezt a lehetőséget, ennek eredménye az említett látogatása.

 

 hirdetes_400x285  

 

A higiénés-járványügyi intézkedések betartása mellett a diákokat PhDr. Bozsaky Csaba, a komáromi kórház beteggondozásért felelős helyettese üdvözölte. A diákokat öt csoportra osztották, így sorra bejárhatták a kórház összes helyiségét.

 

A komáromi egészségügyi szakemberek végigvezették őket az osztályokon, és részletesen bemutatták nekik az ápolók munkáját, szerepét. A tanulók bemehettek a betegszobákba, a vizsgálószobákba és az ápolói rendelőkbe is. Lenyűgözték őket a felújított helyiségekben lévő osztályok, amelyek kényelmet nyújtanak a kórházi betegeknek.

 

 

 „Bízom benne, hogy ez a tanulmányút hasznos volt az Érsekújvári Egészségügyi Középiskola diákjainak, és nagyon örülnénk, ha tanulmányaik befejezése után kórházunkban dolgoznának”

 

– mondta a kórház igazgatója, Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!