Nyitókép: Ipolysági városi hivatal

 

Az egykor szebb napokat látott határ menti magyar kisvárosban néhány hónapon belül új gyógyszertár nyílhat, mégpedig a Homok városrészben található kórház területén.

 

Maga a kórház jelenleg már csak nevében nevezhető annak, több részlegét kiszervezték, magánkézbe privatizálták, a hatalmas ingatlan és az óriási terület pedig évről évre rosszabb állapotban van.

 

 hirdetes_300x300  

Ide költözik majd előzetes tervek szerint a gyógyszertár, tájékoztatta a Körképet a város sajtóosztálya.

 

„A városban évek óta fennálló probléma, hogy a régió lakossága hétköznap délutánonként vagy hétvégén nem jut hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz. Az esti órákban és hétvégén nyitva tartó gyógyszertár égető hiánya évek óta ismert“

 

– fogalmazott a mesés fizetéséről elhíresült kapzsi polgármester, Zachar Pál (Szövetség, Összefogás platform).

 

A városvezetés Surányba ment megtanulni, hogyan lehet újra gyógyszertárat nyitni a városban. Az ottani tapasztalatokat felhasználva tudták tető alá hozni az együttműködést a gyógyszertár üzemeltetőjével.

 

Az ipolysági képviselő-testület március végén hagyta jóvá a társasági szerződést egy új kft., illetve egy új rendelő létrehozásáról.

 

Ipolyság, ébresztő! – Sikkasztás után is marad minden a régiben?

 

Zachar elmondta, hogy jövőbeli terveik között szerepel a kórház újjáélesztése is. A tervek szerint az új gyógyszertárt ősszel nyitnák meg, hétköznaponként estig nyitva tart majd és hétvégi szolgálatot is biztosít.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.