Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház szép hagyományokkal rendelkezik. Két fiatal nő, Zsófia és Noémi 2017-től horgolt polipokat hoznak az újszülött osztályra, és azóta is folytatják ezt a kedves hagyományt. Az eredeti szándék az volt, hogy ne csak a koraszülötteknek segítsenek, hogy kedves társuk legyen, hanem az összes többi babának és anyukájuknak is örömet szerezzenek.

 

A színes horgolt polipok segítenek az újszülötteknek nagyobb biztonságban érezni magukat. Az inkubátorban polipokat ölelő koraszülöttek szívverése szabályos, jobban lélegeznek és magasabb a vér oxigénszintje. A polipok csápjai valószínűleg a köldökzsinórra és az anyaméh puha szövetére emlékeztetik a gyerekeket.

 

 hirdetes_300x300  

 

 „A lányok jelentkeztek, hogy a pozitív visszajelzések alapján ismét hoznának polipokat. Ötletüket lelkesedéssel fogadtuk, és ez a mai napig tart. Öt év alatt számtalan polipot hoztak nekünk”

 

– mondja Elvíra Baková, a komáromi kórház újszülött osztályának főnővére.

 

 

Az komáromi AGEL kórház szülészeti-nőgyógyászati ​​osztálya egyre keresettebb az anyák körében.

 

 

„Különösen dicsérik az orvosok és ápolók hozzáállását, hajlandóságát és professzionalizmusát, valamint szolgáltatásainkat. Szeretnek visszajönni hozzánk, ami arra késztet bennünket, hogy még jobban emeljük egészségügyi ellátásunk színvonalát”

 

– mondta Miroslav Jaška kórházigazgató.

 

 Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.