Nyitókép: SITA

 

A német Robert Koch Intézet (RKI) szakértői szerint a klímaváltozás jelenti a legnagyobb kihívást az emberiség számára. Arra figyelmeztetnek, hogy emiatt növekszik a hőség okozta halálesetek száma, a fokozott ultraibolya sugárzás miatti bőrrák, és növekszik a rejtett hordozók által okozott megbetegedések száma.

 

Az egyre melegebb idő miatt Németországban az embereknek fel kell készülniük az antibiotikumokkal szembeni gyakoribb ellenállóképességre, valamint a porszemcsék okozta tüdőbetegségek gyakoribb előfordulására.

 

 hirdetes_300x300  

„Igazán nagy problémával állunk szemben, beleértve az egészségügyünket is”

 

– idézi a DPA ügynökség Elke Hertiget, az RKI jelentésének egyik szerzőjét.

 

A szakemberek kiemelik, hogy a magasabb hőmérséklet miatt már terjednek a Németországra nem jellemző betegségek, illetve azok hordozói. Ilyenek például a Hyalomma nemzetséghez tartozó kullancsok, amelyek foltos tífuszt vagy kétféle vírusos vérzéses lázat is terjesztenek.

 

Egy másik új veszélyt jelentenek a Vibrio nemzetségbe tartozó baktériumok, amelyek 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletű, félig sós vízben szaporodnak. A bőrön lévő apró repedéseken keresztül bejuthatnak az emberi szervezetbe, és legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos megbetegedéseket okozhatnak, ha az orvosok nem írnak fel gyorsan antibiotikumos kezelést.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!