Minden évben készül egy felmérés az adott év leggazdagabb embereiről. A lista azonban, amit most mutatunk, a leggazdagabb állatokról szól, vagy, ahogy hívni szokták őket, kedvencekről. Persze, ehhez szükséges az is, hogy a nagyon gazdag gazda vagyonokat költsön kedvencére. A világ leggazdagabb állatai, kutyák, cicák, majmok és néhány szárnyas, olyan vagyon birtokában vannak, amiről a legtöbben csak álmodoznak.

 

  1. Trouble – máltai terrier

 

Leona Helmsley ingatlan-befektető milliárdos nő halála után nagy vihart kavart, hogy több millió dolláros vagyonát a házi kedvencére hagyta. A máltai terrier, Trouble 12 millió dollárt örökölt. Bár az is igaz, hogy a bíróság a későbbi tárgyalás során az összeget 2 millió dollárra csökkentette. A kutya az utolsó éveit egy sarasotai luxusszállón töltötte.

 

Fotó: AP Photo/Jennifer Graylock

 

 hirdetes_300x300  
  1. Gunther IV – német juhászkutya

 

Karlotta Libenstein grófnő kedvenc aktuális német juhászára, Guntherre 80 millió dollárt hagyott. A kutya igen jól gazdálkodott a pénzzel, és befektetései révén közel 375 millió dollárt hagyott a negyedik Guntherre. Neki villái is vannak, például Olaszországban és a Bahamákon.

 

Fotó: Celebrity Pet Worth

 

Fotó: Celebrity Pet Worth

 

  1. Grumpy cica – fajtája ismeretlen

 

A morcos képű macska, Grumpy Cat azzal vált világhíressé, hogy kedvetlen arcocskájával mindenféle mémet el lehet sütni. A macskának egymillió követője van az Instagramon. A cicának egy zsíros kis Friskies-szerződésnek, valamint a több millió eladott Grumpy Cat-pólónak, kulcstartónak és bögrének, illetve mindenféle ajándéktárgynak köszönhetően közel 100 millió dollárja van. Ő nem öröklésből lett gazdag, de ha egyszer elpusztul, a gazdáit teszi szupergazdaggá.

 

Fotó: Getty Images

 

Fotó: Etsy

 

  1. Tommaso – házi macska

 

Egy újabb doromboló milliomos macska. Tommasót egy idős olasz nőre hagyták, Maria Assuntára. A macska 13 millió dollárt örökölt, és jelenleg a néni volt ápolónője vigyáz a cicára. Assunta ápolója ígéretet tett, hogy vigyáz a macskára, és állítólag arról fogalma sem volt, hogy a néninek ennyi pénze volt.

 

Fotó: Pursuitist

 

  1. Conchita – csivava

 

Conchita, más néven a Főnök egy zsemleszínű csivava. Ő 11,3 millió dollárt kapott gazdájától, a Miami felső tízezer egyik tagjának, Gail Posnernek örökségéből. A kutyát gazdája Louis Vuitton táskában hozta-vitte a társasági eseményekre. Cartier nyakörvet hordott, és saját rózsaszín sportülése volt Posner autójában.

 

Fotó: Celebrity Pet Worth

 

Fotó: Celebrity Pet Worth

 

  1. Gigoo – házi csirke

 

Gigoo az egyetlen szárnyas ebben a listában. Gazdája Miles Blackwell, a híres brit könyvkiadó, aki nyugdíjba vonulását követően egy farmon élt, és ritka juhokat és szárnyasokat tenyésztett. Gigoo közülük is kiemelkedhetett, mivel Blackwell közel 15 millió dollárt hagyott rá. Hiányozhat neki az aranytojást tojó gazdája.

 

Fotó: Getty Images

 

  1. Chunmun – makákó

 

Éveken át Kalu volt a leggazdagabb majom a világon, de mire gazdája ráhagyhatta volna a hatalmas vagyont, Kalu elpusztult. Így lett Chunmun a leggazdagabb, mikor 2005-ben bekerült egy indiai családba. A pár saját fiaként neveli a majmot, még az esküvőjükön is jelen volt. Chunmun a tetemes összegen felül a családi vállalkozást is örökölheti majd.

 

Fotó: BBC

 

  1. Blackie – házi macska

 

A Guinness Rekordok Könyvében Blackie az abszolút győztese a leggazdagabb macska kategóriának. A négylábú fekete cica13 millió dollárt birtokol, amit Ben Rea brit antikkereskedő gazdájától örökölt annak halálakor. Ezt a rekordot azonban Blackie valószínűleg már megdöntötte.

 

Fotó: TopYaps

 

  1. Choupette – Burmai macska

 

Choupette talán nem a leggazdagabb, de minden bizonnyal a leghíresebb gazdával rendelkezik, aki nem más, mint a divatvilág istene, Karl Lagerfeld. Choupette a divatmogul mindene. Mindennél jobban szereti, és csak vele hajlandó megosztani több millió dolláros ingatlanját. Lagerfeld még a bemutatókra is magával viszi a szőrös kedvencét, akiről legutóbb azt mondta, olyan kedves, mint Greta Garbo.

 

Fotó: Vogue.it

 

Origo.hu

Nyitókép: luxurylaunches.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!