Az amerikai Los Angeles történetének legdrágább birtoka a The Mountain of Beverly Hills. Hihetetlen vagy sem, de az ára egymilliárd amerikai dollár.

 

Ez az ár csupán arra a területre vonatkozik, melynek a kilátása Los Angelesre nyílik. Jelen pillanatban az Amerikai Egyesült Államok legexkluzívabb birtokáról van szó. Az egyedi The Mountain 63 hektáron terül el (a Disneyland területének kétszerese). A birtok részét képezi egy útszakasz is, mely a legelegánsabb és legterjedelmesebb csúcshoz, a Beverly Hillshez vezet.

 

Ezen a fenséges birtokon valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha Disneylandbe csöppentünk volna azzal a különbséggel, hogy itt mi vagyunk az egyedüli vendégek (nincsenek se autók, se turisták, se Mickey Mouse-ok). Természetesen a telek ára túlságosan is sok nullát tartalmaz. A The Mountain ugyanis egymilliárd dollárba kerül.

 

 hirdetes_810x300  

Túlságosan borsos az ára? Kétségtelenül. Csakhogy egy ilyen birtok esetében másra nem igazán lehet számítani. Ennek a teleknek a legközelebbi riválisa a Los Angeles-i Bel Air-ben található, ahol Nile Niami befektető 500 millió dollárt kér a The One ingatlanért, mely 9300 négyzetméteres és 20 szobával rendelkezik.

 

A The Mountain birtokán nyolc olyan ingatlan fér el, mint a The One“ – mondta a Pacific Union Real Estate társaság ügynöke, Aaron Kirman. „Amennyiben a vásárló egy olyan vidámparkot szeretne felépíteni mint a Disneyland, néhány hektár még így is marad neki. A saját királyságát alakíthatja ki ezen a helyen“.

 

Fotó: The Mountain 90210

 

Ennek az ingatlannak a vásárlója valószínűleg olyasvalaki lesz, aki a saját komplexumát szeretné felépíteni“ – tette hozzá Kirman. „Egy olyan egyedi lehetőségről van szó, melynek során a vásárló egy olyan saját hegyre tehet szert, ahonnét egész Los Angelest láthatja“.

 

A The Mountain-nel elsősorban az orosz oligarchák és a közel-keleti arisztokrácia figyelmét szeretnék felkelteni. Kirman elmondása szerint ez a birtok olyasvalaki számára ideális, aki szeretne belépni a Lons Angeles-i társadalmi körökbe.

 

A legtekintélyesebb milliárdos lesz abból a vásárlóból, aki egész Los Angeles legmagasabb pontjának legnagyobb birtokát veszi meg“ – mondta Ronald Richards, a Secured Capital Partners jogi tanácsadója és szóvivője.

 

A birtok korábban Vineyard Beverly Hills néven volt ismert, és a 20. század 70-es éveitől különböző személyek tulajdonában állt. A birtok megvásárlása iránt a múltban olyan személyek is érdeklődtek, mint Tom Cruise és Brad Pitt.

 

A csapatom kiderítette, hogy a világon 100 olyan milliárdos van, akit érdekelne a birtok, és akik meg is engedhetik maguknak a megvásárlását“ – konstatálta Kirman, aki reméli, hogy a The Mountain egy új világ és Los Angeles-i rekordot is fel tud állítani.

 

Forbes.sk/Körkép.sk

Nyitókép: The Mountain 90210

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!