Angéla, Petronella
  • HUF: 346.80
  • USD: 1.11
  • 11 °C
  • 21 °C
Egyéb

Drónok mint pizzafutárok vagy gyógyszerkézbesítők? A NASA már teszteli az új rendszert

A drónok GPS rendszerrel vannak felszerelve, a városi közvilágítás magasságában repülnek

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA) már túl van a négy éves előkészítő szakasz első fázisán, melynek keretében pilóta nélküli repülő szerkezeteket tesztelt különböző városokban.

 

A NASA szerint ugyanis a magánszféra hamarosan nagyban e felé az új szolgáltatás felé fordulhat, mely leginkább a sűrűn lakott nagyvárosokban jelentene megoldást.

 

A drónröptetés például a Nevada állambeli Reno településen zajlott, ahol szimulált körülmények között tesztelték az új technológiát, mely hamarosan százezer számban kézbesíthet pizzákat, vagy éppen gyógyszereket.

Hirdetés(x)

 

A drónok GPS rendszerrel vannak felszerelve, a városi közvilágítás magasságában repülnek, és a NASA számítógépeire rákötve kerülik el az összeütközést. Több más helyen is tesztelték már a rendszert.

 

A Szövetségi Légihivatal (FAA) korábban engedélyt adott az egyéni tesztelésre, soha nem engedélyezte ugyanakkor még a drónok tömeges használatát.

 

Jelenleg a tömeg feletti drónrepülések lehetőségeit keresik, többek között szabályokat kell alkotni a drónok azonosíthatóságára is azok repülése közben. Elemzők szerint az egész rendszer beindítása még éveket vehet igénybe.

 

webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket