Nyitókép: infobae.com

 

Pablo Escobar unokaöccse mintegy 18 millió dollárt talált nagybátyja egyik lakásának falába rejtve. Nicolás Escobar öt éve élt az ingatlanban. A mesés vagyon megtalálása után elmondta, hogy nem ez volt az első eset, hogy drogbáró rokona után vagyontárgyakat és készpénzt talált különböző helyeken elrejtve, ahol korábban maga Escobar rejtőzködött a hatóságok elől.

 

A medellíni kartell egykori vezetője gyakran rejtett el készpénzt az egyes ingatlanjaiban, gondolva a rossz időkre. Vagyonát készpénzben tárolta, ami elképesztő mennyiségű helyet és szervezést ígényelt. Egy hónap alatt mintegy 2500 dollárt költött el erre a célra, például gumiszalagra.

 

Ez Pablo Escobar titka - Rich Club
Pablo Escobar drogbáró. Kép: richklub.hu

 

 hirdetes_810x300  

A helyszűke miatt szinte mindenhol tárolt pénzt, ahol tudott. Földbe, fára vagy a padlásra rejtve. Minden évben több millió dollárt vesztett csak a patkányoknak és természeti károknak köszönhetően.

 

A kokainkirályként ismert Pablo hatalma csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80 százalékát tartotta a kezében, amivel évente 22 milliárd dollárt keresett. A Forbes szerint 1989-ben már a világ 7. leggazdagabb embere volt.

 

Menekülésként a dzsungelban rejtőzve volt, hogy bankjegyek elégetésével fűtött. Előfordult olyan is, hogy megmentse lányát, Manuelát a kihűléstől, 1,5 millió eurónak megfelelő bankjegyet égetett el.

 

Nicolás egy interjúban elmondja, hogy gyakran kísérte el bácsikáját különböző eseményekre. Egyszer elmondása szerint el is rabolták őt, hogy megtudják tőle Pablo rejtőzködési helyét, és emiatt 7 órán keresztül kínozták.  „Két társamra motorfűrésszel támadtak“ mesélte Nicolás.

 

Mesés vagyon

 

Kolumbia kokainkirálya mindent megtett annak érdekében, hogy elkerülje a kiadatását Amerikába. Az akkor 10 milliárd dollárnyi adóssággal küzdő ország azonban nem fogadta el az ajánlatot, hogy Pablo kifizesse Kolumbia államadósságát.

 

Külön magángépet is vett a pénz szállítására. A repülő utanként 100 millió dollárt tudott visszahozni Kolumbiába. Ehhez még egy szigetet is vásárolt, hogy a repülő útkézben meg tudjon tankolni. Később a szigetet egy igazi paradicsommá alakította magán állatkerttel, ahol barátaival mulatott.

 

Pablo Escobar 1993-ban vesztette életét egy rendőrségi rajtaütés során Medellínben egy háztetőn. Több lövés is érte a lábán és a hátán, halálát azonban fejlövés, pontosabban a fülén keresztüli lövés okozta. Így feltételezések szerint öngyilkosságot követett el.

 

59 milliárd dollár

 

A Daily Mail című brit napilap szerint haláláig 30 milliárd dollárt sikerült összegyűjtenie, ami mai pénzben kifejezve 59 milliárd dollárnak felel meg.

 

Halála után azonnal elkezdődött a kincskeresés. A kolumbiai kormány eddig „csak“ mintegy 100 millió dollárt talált meg, de a szerte az országban elrejtett aranytégláit, készpénzkötegeit azóta sem találják. Ebből került most elő 18 millió dollár és egy aranytoll a falba rejtve.

 

2009-bena dzsungelban is találtak 8 millió dollárt egy eldugott, korábban kábítószergyártásra szolgáló üzemben.

 

Hospodárske Noviny/richclub.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.