Nyitókép: BBC

 

Amint azt előző cikkben megírtuk, a brit hercegi pár érzéketlenséggel, a támogatás hiányával, valamint rasszizmussal vádolta meg a királyi udvar lakóit.

 

A Buckingham palota Oprah Winfrey nagy vihart kavart, megosztó televíziós riportja után két nappal törte meg a hallgatást. A mai nyilatkozat ll. Erzsébet királynő nevében arról is szól, hogy a pár problémáinak részletei elszomorították az egész családot. Kiváltképp nyugtalanítónak találták a rasszista megjegyzést, melynek részleteivel a királyi udvar magánügyként szeretne a továbbiakban foglalkozni.

 

Az amerikai CBS által leadott interjúban Harry felesége, Meghan rasszista megnyilvánulással vádolta meg férje családját. Elmondta azt is, hogy a rá nehezedő nyomás, valamint a média túlzott figyelme miatt az öngyilkosság is megfordult a fejében. Harry herceg a műsorban arról beszélt, hogy királyi család tagjaként fogolynak érezte magát és a támogatás hiányát is felrótta.

 hirdetes_300x300  

” Egész családunkat elszomorította, amikor teljes terjedelmében megtudta, milyen kihívással kellet szembenéznie Meghannek és Harrynek az elmúlt években”

 

– reagált a Buckingham palota.

 

Oprah Winfrey interjúja a királyi párral új fejezetet nyitott abban a történetben, melyben Meghan és Harry életét a brit monarchia korlátain kívüli igyekszik kiépíteni. Tervüket tavaly januárban jelentették be nyilvánosan. Ekkor mondták el, hogy szeretnék befejezni eddigi szerepüket és ennek megfelelően egy éve nem is vállaltak semmilyen nyilvános szereplést. Jelenleg a napfényes Kaliforniában élnek.

 

Winfrey vasárnapi interjúja hatalmas nézettséget hozott és megosztotta a riportereket is nemcsak Nagy-Britanniában. Az USA-ban csaknem 17 milló ember követte figyelemmel a beszélgetést.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!