Nyitókép: answear.hu

 

Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a modern technológiával együtt gyorsabban növekszik az elérhető kínálat is. A világ egy globális piactérré alakult, ahová szinte naponta robbannak be az újabbnál újabb trendek és fazonok a bolygó különféle pontjairól. Ez néha olyan bőségzavarhoz vezet, hogy lassan már férfiként sem tudjuk, mit illő felvenni és mit nem a különféle eseményekhez. Pedig érdemes átvenni, mert sok minden megváltozott ebben a tekintetben is, főleg ha a cipőkről van szó.

 

A férfi cipők világában jó ideig megszokottnak számított az alapvető hármas felállás, miszerint a sportos darabok, vászoncipők, derbyk és mokaszinok utcai vagy hétköznapibb viselethez valók voltak maximum. Azonban az elegáns oxford vagy a chelsea az alkalmi megjelenéshez passzolt. Ezzel nagyjából ki is merült régen a férfi cipők divattára. Újabban viszont nagyon sok minden megváltozott. Ez annak köszönhető, hogy megszűnt az elszigeteltség ahol egy divatdiktátor sikere jórészt csak regionálisan hatott ki. Ezért ma már a laza elegancia részét képezheti egy szép mokaszin is akár, és kifejezetten stílusos lehet öltönyhöz egy sneaker. Mégis, mik azok az alapszabályok, amik meghatározzák, hogy milyen öltözékhez mit érdemes felvenni?

 

Áramvonalasság: az elegancia első lépése

 hirdetes_400x285  

 

Az első aranyszabály, amit nem érdemes elfelejteni, hogy egy elegáns chelsea-hez nem illik bő nadrágot felvenni. Rontja az összhatást, ez régen sem volt másképp. Ugyanígy, ha zakóhoz és elegánsabb nadrághoz akarunk felvenni egy bőr, stílusos sneakert, akkor sem árt a szintén lábra simuló áramvonalas fazon. Az áramvonalas megjelenés ugyanis mindig sikkes, elegáns hatást kölcsönöz. Ne akarjunk példát venni a rapperekről és a különc színészektől ilyen téren.

 

Színesen is férfias: de nem mindegy, hogyan

 

A másik aranyszabály egy extrém, akár teljesen színes cipőfazon esetében, hogy annak színvilága ne az egész szettünkön köszönjön vissza. A cipőhöz igazítsuk például a felsőnket, de a nadrág már inkább semleges színű legyen. Ha a nadrág is túlzottan mintás vagy színes, az kaotikus hatást fog kelteni. A túlzott színességet és mintákat viszont inkább hagyjuk meg a hétköznapi és a félelegáns viseletekhez – mondjuk egy stílusos koktélpartin igenis jól mutathat a férfiakon egy színesebb kiegészítő. Ha kifejezetten alkalmi helyre megyünk, inkább tartsuk magunkat a kifogástalan elegancia színeihez.

 

férfi cipők

 

Hogyan válasszunk igazán univerzális cipőt?

 

Egy férfi ruhatárában mindig kell, hogy legyen egy mindenhez felvehető darab. Ezt elsősorban a saját ízlésünk határozza meg, és hogy milyen eseményekre vagy helyekre járunk gyakran. Ha szeretjük az eleganciát, akkor alapdarab egy fekete bőrcipő. Például egy sikkes chelsea, ami az utcára felvehető farmerhoz, de egy öltönyhöz is jól passzol. A https://answear.hu/k/ferfi/cipok oldalon számtalan olyan univerzális típus található, ami egyaránt hordható elegánsabb viselethez és hétköznapibb megjelenéshez. Ez garantálja, hogy a cipőnket valóban szeretni és használni is fogjuk.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.