A konyha mellett a másik legveszélyesebb helyiség a lakásunkban a fürdőszoba. Akár a fürdőkád, akár a zuhanyzó a csúszások, esések, botlások egyik legfőbb terepe, hiszen vizes felületekről beszélhetünk. 

 

Még egy teljesen egészséges embernek is oda kell figyelni a kádba vagy zuhanytálcára való be- és kilépéskor, nemhogy egy mozgásában korlátozott személynek. 

 

A balesetek elsőszámú helyszíne a fürdőszoba

 

Nehéz elkerülni, hogy fürdetés vagy mosdatás során ne kerüljön víz a fürdőszoba padlójára. A vizes felület azonban egyúttal csúszásveszélyt is hordoz magában. Ez még akkor is kockázatosan hat a testi épségünkre, ha semmilyen alapbetegségünk nincs. Hát még akkor, ha esetleg koordinációs zavarral, mozgáskorlátozottsággal vagy valamilyen egyéb egészségügyi problémával küzdünk. 

hirdetes

 

A GyógyászatiShop.hu színvonalas fürdetőszékei nagy mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megelőzzék a fürdőszobai baleseteket. Nemcsak a konyha lehet veszélyes ebből a szempontból. Egy rossz lépésnek a fürdőszobában szintén komoly következményei lehetnek a jövőben. Arról nem is beszélve, hogy egy vizes felület nemcsak a beteg életét, hanem a gondozó munkavégzését is megnehezítheti.

 

Szoba WC és zuhanyszék egyben

 

Léteznek nagy teherbírású, önmeghajtású gyógyászati segédeszközök, amelyek szoba WC-ként és zuhanyszékkénk egyaránt kiválóan teljesítenek. Ezek mindegyike higiéniai nyílással és vödör tartozékkal is el van látva. A termék alkalmas oldalról történő beülésre is, hiszen a kartámaszok felhajthatók. Szivacsos háttámlája és kárpitozott ülőfelülete garantálja a kényelmet. Alumínium váza pedig gondoskodik a stabilitásáról.

 

Praktikus kartámaszos zuhanyzószék

 

A háttámlás, kartámaszokkal felszerelt zuhanyzószék súlya könnyű, teherbírása viszont annál nagyobb. Jó választás lehet fürdetéshez és zuhanyzáshoz egyaránt. A magasság állítható. Speciális gumitalpainak köszönhetően pedig akár a zuhanytálcára is ráhelyezhetjük, még inkább megkönnyítve ezzel a mosdatás folyamatát.

 

Zuhanyzószék és szoba WC gyermekek számára

 

Vannak külön gyermekek számára kialakított fürdőszobai segédeszközök, ilyen többek között a gyerek zuhanyzószék és szoba WC. Akárcsak a felnőttek számára kifejlesztett terméknél, a mozgatható karfák által itt is lehetővé válik, hogy a beteg oldalról üljön be. Kárpitozott ülése és alumínium fémkerete a stablitáson kívül, eleganciát is kölcsönöz az eszköznek. A termékhez egy darab vödör biztosított, a lábakon pedig található irányfék és parkoló is. Magasságát teljes mértékben személyre lehet szabni, így nem jelenthet gondot, ha a gyermek gyorsan nő. 

 

A fürdetőszékek a kényelmi funkciókon kívül beteg szerettünk biztonságát is szolgálják. Nem érdemes tehát megfeledkeznünk arról, hogy beszerezzük a szükséges gyógyászati segédeszközöket. Ne hagyjuk, hogy a pácienst a fürdőszobában baleset érje, és csökkentsük az esések lehetőségét!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!