A különböző barkácsfelszerelések beszerzése nem egyszerű feladat, főleg nem annak, aki nem minden egyes nap foglalkozik az adott szakmával. Manapság újabbnál újabb eszközök jelennek meg, amelyek egy-egy folyamatot még egyszerűbbé tesznek a szakemberek számára. 

 

Egyszerűségüknek köszönhetően felgyorsítható a munkavégzés és akár az “átlagember” is képes lesz használni az eszközöket mélyebb szakmai tudás nélkül. Ismerkedjen meg a kifejezetten hasznos szúró- vagy dekopírfűrésszel, amely nem hiányozhat a barkácsolni kívánó egyének garázsából. Olvasson tovább és tudja meg, hogy hogyan érdemes kiválasztania az Ön által végzett tevékenységhez a legideálisabb eszközt.

 

Mire való a szúrófűrész?

 

A szúrófúrész manapság leginkább a második nevén ismert a köztudatban, azaz dekopírfűrészként emlegetik a piacon. Kialakításának köszönhetően az eszköz könnyen formázza a fát, a fémet és akár a műanyagot is, hiszen mind az egyenesek, mind pedig a különböző ívek követésében egyaránt tökéletesen funkcionál. Nemcsak az asztalosműhelyből nélkülözhetetlen ez az eszköz, de a hobbiból barkácsolókéból, akik szeretnek bútorokat készíteni, átalakítani. 

hirdetes

 

Amennyiben szeretné Ön is megvásárolni a szükséges barkácseszközt, akkor nézzen körül a BestMarkt szúrófűrész kínálatában, és válassza ki a legideálisabb gépezetet. Két nagyobb csoportba tartozhatnak a dekopírfűrészek, a ház kialakítása szerint megkülönböztethetjük a markolatgomb fogantyút a kengyelfogantyútól, amelyek közül az utóbbi a kényelmesebb. 

 

Mire érdemes odafigyelnie?

 

A fűrészlap rögzítésének módja is változhat. Vannak olyan típusok, ahol imbuszkulccsal kerülnek rögzítésre, míg vannak olyanok is, amelyek rugós terhelésű emelőkarral rendelkeznek, így gyorsfeszítő szerkezetük van. Ez azt jelenti, hogy a fűrészlap a behelyezést követően automatikusan kerül rögzítésre.

 

Amennyiben a dekopírfűrész használata során hosszan és egyenesen szeretne vágni, akkor érdemes beszereznie egy vezetősínt, amely gérvágáshoz is alkalmazható. Abban az esetben pedig, ha pontos kör alakú vágást kíván létrehozni, akkor körvezetéssel szükséges azt megvalósítani. Fontos, hogy bármilyen vágást is hajt végre, használjon védőszemüveget, de ezzel szemben kesztyűt ne viseljen, hiszen könnyen beleakadhat a fűrészlapba, amely kisebb-nagyobb balesetek kialakulásához is vezethet. 

 

A tökéletes szúrófűrész választásakor fontos meghatározni az áramforrás jellegét, hogy akkumulátoros vagy vezetékes legyen. A sebesség szabályozásának módja sem másodlagos, hiszen a változtatható sebességgel rendelkező gépek sokkal többféle munka elvégzésére is képesek. A teljesítményre is érdemes figyelmet fordítania, valamint olyan plusz kiegészítőkre is, mint a beépített világítás megléte.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!