Bár a póker hatalmas fellendülése 2006-ban véget ért, a játék még napjainkban is rendkívüli népszerűségnek örvend. A GGPoker szerint világszerte mintegy 100 millióan játsszák ezt a játékot.

 

A póker világszerte virágkorát éli

 

Az elmúlt években a World Series Poker Main Event eseményén résztvevők száma élénken mutatja, hogy micsoda fergeteges népszerűségnek örvend a póker manapság. A 2017-es World Series of Poker Main Eventen 7,221 résztvevő volt, 2018-ban 7,874, majd 2019-ben 8,569, ami minden idők második legmagasabb eredménye. Ha a díjak alapján próbáljuk megítélni a póker népszerűségét, akkor azt látjuk, hogy az elmúlt három évben azok is szépen emelkedtek. Míg 2017-ben az első helyezésért „csupán” 8,15 millió dollár járt, 2019-ben már kerek $10 millió ütötte a szerencsés nyertes markát!

 

Az emberek érdeklődésének ilyen mértékű növekedéséhez két nagy esemény járult hozzá. Történelmét tekintve, egészen 1970-től 2003-ig a World Series Poker Main Event sosem büszkélkedhetett több mint 1,000 résztvevővel. A 2004-2005-ös NHL kizárásoknak köszönhetően azonban hirtelen tátongó űr támadt a fő műsoridős sportközvetítésekben, amit gyorsan be kellett tölteni valamivel. Az ESPN csatorna ekkor döntött úgy, hogy napirendre tűzi a World Series of Poker Main Event eseményt, és azóta a nevezők száma egyre csak emelkedik. 2002-ben és 2003-ban csupán 631, illetve 839 nevező volt. 2004-ben 2,576 játékos, 2005-ben pedig 5,619 játékos vett részt a pókervilág nagy eseményén, a rákövetkező évben a World Series of Poker Main Event pedig már 8,773 résztvevővel büszkélkedhetett.

 hirdetes_300x300  

 

A másik tényező, amely a pókert népszerűbbé tette, az az internet elterjedése és az online kaszinók megjelenése volt. Amikor 1998-ban megnyílt az első, Planet Poker nevű valódi pénzben játszott online pókerterem, a póker iránti érdeklődés az egekbe szökött. A Planet Poker online megjelenésével a póker mindenki számára elérhetővé vált, aki játszani szeretett volna. Az internet fénykora előtt a játékosok kénytelenek voltak valódi, hagyományos kaszinóba látogatni, ha próbára akarták tenni szerencséjüket. Ráadásul, ha csak sekély számú hagyományos kaszinó áll rendelkezésre – mint például nálunk -, akkor ez bizony elég kényelmetlen lehet. Nem mindenki volt annyira lelkes, hogy több órát utazzon Budapestre ahhoz, hogy royal flösse legyen! Amikor aztán az internet segítségével a játékosok már otthonról is nyerhettek akár 2,500,000 dollárt, a pókerhez való hozzáállás drasztikusan megváltozott. Az emberek rájöttek, hogy a póker izgalmas időtöltés, amivel ráadásul még szép kis summára is szert tehetnek!

 

Jelenleg számtalan népszerű pókerjáték érhető el az interneten, és akik komolyan veszik ezt a játékot, azok még jövedelmező bevételt is generálhatnak vele. A pókerhez való komoly hozzáállás nem merül ki a rendszeres játékan, hanem a pókerkönyvek olvasása, a leosztott lapok tanulmányozása, valamint az asztalok gondos kiválasztása is hozzátartozik. A játékosoknak arról is dönteniük kell, hogy több asztanál játsszanak-e és mi a nyerési arányuk, mivel ezek a tényezők befolyásolják, hogy mennyi pénzt kereshetnek az online pókerrel. Az olyan online pókeroldalak, mint például a GGPoker különböző bónuszokat is kínálnak a játékosoknak, melyek több száz dollárral megnövelhetik nyereményalapjukat.

 

A póker helyzete Magyarországon

 

Olyan emberekként, akik állampolgári kötelességüknek tekintik a szerencsejátékot, a magyarok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az online pókerbe. A magyarok mintegy 80 százaléka próbálja szerencsejátékok, lottó vagy éppen nyerőgépek segítségével hazavinni a főnyereményt. Sokan közülük kifinomultabb játékokkal, például pókerrel próbálják ki szerencséjüket, ahol logikus gondolkodásuknak és jól kigondolt stratégiájuknak köszönhetően felülkerekedhetnek ellenfeleiken. A magyar pókerjátékosok világszerte agresszív és vakmerő játékstílusukról ismertek. A top 3 legismertebb magyar pókerjátékos Németh András, Bujtás László és Czuczor Márton. Eddigi nyereményük fejenként több millió dollárra rúg.

 

A hagyományos budapesti kaszinókban vannak ugyan pókerasztalok, ám a pókerjátékok nagyobb választékát a magyar szerencsejáték-weboldalak kínálják. Azok a magyar játékosok, akik nem akarják a helyi szerencsejáték-weboldalakra korlátozni magukat, külföldi engedély nélküli üzemeltetőkkel is játszhatnak, azonban a kormány mindig felhívja a figyelmet ennek kockázatára.

 

Mégis, a jövőben az online póker lehet, hogy a felismerhetetlenségig meg volt változni. Ha Magyarország végre enged az Európai Unió nyomásának, és Dániához hasonlóan lemond a szerencsejáték-monopóliumáról, az emberek előtt a lehetőségek egész tárháza nyílik majd meg a pókerjátékkal való pénzkeresetre!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!