A bors tipikusan az a fűszer, amit szinte minden sós étel receptjébe bele tudunk csempészni, hogy színt vigyen a végeredménybe. Ezt még akkor is érdemes használni, ha szinte teljesen natúr módon szeretnénk a húsokat elkészíteni. És ha az íze nem lenne elég érv a használata mellett, akkor fontos megemlíteni azt is, hogy számos jótékony hatást fejt ki az emberi szervezetre is. 

 

Nem véletlen tehát, hogy a bors végigkísérte az emberiség történelmét. Az ókori elődeink még fizetőeszközként is elfogadták, mára pedig nincs olyan háztartás, ahol ne lenne belőle a konyhában.

 

Bőrfiatalító hatás

 

 hirdetes_810x300  

Az embereket már nagyon régen foglalkoztatja az örök fiatalság forrása, mindig is igyekeztünk megtalálni, hogy mi az, amivel megőrizhetjük az izmok ruganyosságát, a bőr szépségét. A bors ugyan nem ad megoldást minden problémára, de nagyban tudja segíteni a fiatalosság megőrzésére tett törekvéseinket. Természetes hatása, hogy serkenti a vérkeringést, ezáltal pedig támogatja a bőrsejtek tápanyag-ellátottságát is. Megfelelő használata mellett gátolja a bőr zsírosodását, a pigmentfoltok vagy a ráncok kialakulását is.

 

Te is szereted, ha az ételeid nemcsak finomak, hanem az egészséges életmódot is támogatják? Válogass az alfoldize.hu legjobb fűszerei közül, és találd meg a tökéletes egyensúlyt a konyhában is!

 

Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát

 

Napjainkban a halálokok között vezető szerepet kapnak a rákos megbetegedések. Ennek számos civilizációs oka van, de szerencsére nemcsak a kialakulási okokat ismerjük, hanem azt is egyre jobban fel tudjuk térképezni, hogy mik azok a tényezők, amikkel meggátolhatjuk ezeknek a kialakulását. 

 

Számos élelmiszer van, amiknek ismert hatása, hogy gátolják a rákos sejtek kialakulását, vagy legalább nagyban lecsökkentik a kialakulás esélyét. A bors is ezek közé tartozik, így érdemes az ételeinkbe rendszeresen használni.

 

Méregtelenít és karbantart

 

A fekete bors antibakteriális hatása révén segít abban is, hogy a belekben és az emésztőrendszerben felszaporodjanak olyan baktériumok, amik a későbbiekben egészségügyi problémákat okozhatnak. 

 

Azoknak is jól jöhet támogatásként, akik most fognak méregtelenítő kúrába, hiszen a bors természetes vízhajtó hatással rendelkezik, és az izzadást is gyorsítja, segítve ezzel a szervezetben felgyülemlő méreganyagok kiválasztódását és távozását.

 

Megfázás ellen

 

Az elődeink még nem tudtak annyi gyógyszert alkalmazni, mint mi, így a természet adta lehetőségeket használták ki a gyógyításra. Megfázás esetén például rendszeresen alkalmazták a borstartalmú italokat, ami az orrdugulás leküzdésében nyújtott támogatást, így azonnali közérzetjavulást eredményezett, valamint a korábban említett izzasztó hatás miatt a felépülést is nagyban fel tudták gyorsítani.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!