Nyitókép: SITA

 

Az idősebb férfi saját születésnapján vesztette el pénztárcáját, a rendőrök viszont hiánytalanul visszaszolgáltatták neki.

 

A dunaszerdahelyi rendőröknek sikerült felderíteniük az alábbi esetet. Egy 73 éves férfi a saját születésnapján tért be az egyik dunaszerdahelyi boltba. Ott elvesztette a pénztárcáját, benne mintegy 500 euró értékű készpénzzel. A tárcát egy 59 éves nő találta meg, annak tartalmát azonban megtartotta.

 

A rendőrség közösségi oldalán olvasható információ szerint alig pár órával a pénztárca elvesztésének bejelentése után felderítették a megtaláló kilétét, akit meg is találtak az egyik Dunaszerdahelyi járásban található kis községben. Az illető elismerte tettét. Elmondta, hogy a pénztárcát és az abban talált 485 eurót eltulajdonította, a rendőröknek azonban az utolsó centig kiadta. A rendőrjárőr még aznap visszaszolgáltatta a tárcát és annak tartalmát a születésnapját ünneplő férfinak.

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrség talált tárgy eltitkolása miatt vádat emelt a nő ellen, ún. szupergyors eljárás keretében a bírósági döntésig az illetőt előzetes letartóztatásba helyezték. A bíróság végül 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a nőt, amit 18 hónapra felfüggesztett.

 

A rendőrség ezzel kapcsolatban figyelmezteti a lakosságot, hogy ha bárki értéktárgyat talál, azt azonnal adja le a legközelebbi rendőrségen. Aki mégis meghagyja az ilyen értéktárgyat akár jószándékból is, hogy majd később visszaadja, büntetőjogi eljárást kockáztat magával szemben.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!