Már beindult a nyári szezon, de sosincs késő elkezdeni, bármilyen életmód-változtatásról legyen is szó. Így vagyunk a sportolással is. Ha csak egyszer-egyszer van rá idő, már az is több, mint a semmi. Az egyre növekvő ülőmunka hatására bizony az a régi fürdőruha már nem biztos, hogy feljön ránk.

 

Ne ess pánikba, hanem lépésről lépésre gondold végig, mely területeken tudsz, ha csak egy kicsit is változtatni, aztán majd a többi jön magától!

 

Mérd az eredményeket!

 

 hirdetes_300x300  

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ha kitűzted a célt, hogy mit és mikor szeretnél elérni, akkor kezdd el mérni az eredményeidet! Ha ez egy kis séta minden másnap, az is nagyon jó: akkor számold a lépéseket! Ha el tudsz kezdeni futni vagy biciklizni, akkor mérd a megtett kilométereket, bármit, csak legyen összehasonlítási alapod a kiinduláshoz képest.

 

A Bonus Shop többfunkciós okosórái ebben sokat segítenek. Attól függően, hogy mit szeretnél mérni velük, válaszd a hozzád leginkább közelebb álló kategóriát. Érdemes alaposan végigböngészni az egyes funkciókat és az egyes okosórákat, mert már bőséges a választék. Ne az ár legyen a döntő, hanem hogy jól érezd magad a hordásával, és megfeleljen az elvárásaidnak.

 

Ha úgy érzed, hogy elérted a kívánt célokat, de mégsem látod magadon az eredményt, akkor egy kicsit növelni kell az adott sportolási szintet. Tegyél meg több lépést, fuss vagy ússz több kilométert! Előbb-utóbb meglesz az eredménye!

 

Az alvás rendkívüli fontossága

 

Biztosan már ezerszer hallottad, de mégis megint el kell ismételni, hogy mennyire fontos a kiegyensúlyozott és éjjeli alvás. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiányában számtalan tünet jelentkezhet, ezek egyike pont a kevesebb mozgás, fáradékonyság, stressz, és ezáltal a több és rendszertelenebb evés.

 

Mindenkinek más az alvásigénye. Van, akinek 5-6 óra is elég naponta, és van olyan, akinek a napi 7 sem, függetlenül attól hány éves. A még fejlődő szervezeteknek, kamaszoknak sokkal több alvásra van szükségük, ez természetes.

 

A napjainkban oly nagyon jellemző állandó kütyüzés is rontja az alvás minőségét. Felnőtt és gyerek egyaránt izgatottabb lesz egész nap, és ha este is a mobiljával fekszik le, és kékfényben nézegeti a különféle híreket vagy éppen játszik, bizony nem lesz nyugodt és kielégítő az alvása.

 

A megfelelő étrend kialakítása

 

Nem elegendő, hogy a mozgásszegény életmódunkkal felhagyjunk, többet és jobban aludjunk, épp olyan fontos, hogy valamelyest az étrendünkön is változtassunk. Ha van kedved és energiád, hogy belefogj egy célzott diétába, akkor tedd azt! Az a lényeg, hogy ne legyen semmi teher a számodra. Mindezek mellett próbálj egyensúlyt tartani.

 

Nem az a fontos, hogy ne egyél csokit, ne egyél édességet, azaz sok szénhidrátot. Mindenben a mérték megtartása az ajánlatos. Ehetsz süteményt is, ha mellette rendszeresen mozogsz, és gondoskodsz a megfelelő minőségű és rostban gazdag étrendről, napi több adag zöldség- és gyümölcsbevitelről.

 

Aki ezek mellett még sportol is, annak a korábban megszokott folyadékbevitel többszöröséről kell gondoskodnia.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!