Amikor a nyaralást tervezzük, értelemszerű, hogy annak örülünk a legjobban, ha az életünk legfontosabb szereplői is velünk tarthatnak. Ez sokaknál akár egy kisállatot is jelenthet a szeretteiken kívül.

 

Ugyanakkor egy kutya vagy cica utaztatása egyáltalán nem egyszerű művelet. Sok mindenre oda kell figyelni, hogy rendben legyenek a dolgok az induláskor és az utazás során végig. A következő cikkben összeszedtünk neked egy útmutatót, hogy mire tanácsos készülni, ha a kis kedvenceddel tervezel nyaralni külföldön vagy Magyarországon.

 

Szálláshely kiválasztása

 

 hirdetes_810x300  

Amikor keresed a tökéletes szálláshelyet, legyen szó akár hotelről, apartmanról vagy Airbnb-ről, fontos, hogy tudd meg, hogy állatbarát-e a hely. Amennyiben feltüntették, hogy vihetsz kiskedvencet, és tetszik is a szállás, akkor nyert ügyed van. De ha nincs feltüntetve erre vonatkozólag semmi, akkor érdemes lehet erre vonatkozólag feltenni egy kérdést. 

 

Utazol hamarosan, és még annyi elintézni való vár rád, hogy azt sem tudod, hol áll a fejed? Intézd el az utasbiztosítást kényelmesen online, akár az utazás napján!

 

Programok

 

Érdemes a nyaralás lehető legtöbb mozzanatát előre megtervezni. Ha tudod, hogy kirándulni mentek javarészt, akkor járj utána, hogy az adott útszakaszon, túraútvonalon megengedett-e a kutyasétáltatás. Nézd meg, hogy a szálláshelyed környékén milyen állatbarát éttermek vannak, és ha kulturális programon is gondolkozol, akkor nézd meg a helyszínek honlapján, hogy ők hogyan vélekednek a kisállatok beengedéséről. Ha ezeknek a dolgoknak utánajársz, akkor nagyban meg tudod könnyíteni a helyzeteteket. 

 

Hogyan érdemes utazni?

 

Az egyik legfontosabb rész a kedvenced érdekében, hogy az utazáshoz használt dobozt, boxot ismertesd meg vele jóval korábban. Nem elég csak egy-két nappal az indulás előtt megmutatni neki. Hadd lakja be, érezze benne magát biztonságban, legyenek neki ismerősek benne a szagok. Ezzel megelőzheted a nagy mértékű stresszt az utazás miatt. Ha pedig nem stresszel, akkor kisebb a valószínűsége annak, hogy hányni fog, vagy hasmenése lesz az út során.

 

Azt, hogy autóval, vonattal vagy repülővel utaztok, ne csak a célállomás határozza meg, hanem az is, hogy milyen a négylábú kedvenced habitusa. Te ismered a legjobban, Te tudod, hogy mennyire okoz neki gondot egy hosszabb-rövidebb autós kirándulás, vagy jobban viselne-e egy vonatutat, ahol nem kell egy szállítódobozban lennie. Vagy esetleg annyira harcedzett, hogy még egy repülős szállítást is gond nélkül átvészelne? Ezekre a kérdésekre jobb tudni a választ, mielőtt útnak indultok.

 

Mit kell feltétlenül magatokkal vinni az utazásra?

 

Ma már Magyarországon is kötelező, hogy chipelve legyenek a kutyák, de ha még olyan kis állatról beszélünk, hogy nem intézted el, az utazás előtt mindenképpen keríts rá sort. Ezenkívül fontos az állat útlevele is, valamint rendelkeznie kell egy érvényes oltási könyvvel is.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!