Ha nem is túl gyakran esik meg az emberrel, hogy laptopot vagy számítógépet vásárol, nem árt felkészültnek lenni, és képben maradni a lehetőségekkel.

 

Míg korábban nem nagyon volt választás, hiszen városszinten megvoltak az egyeduralkodó üzletek, addig mára már kitárult a világ. Számos lehetőség adódik, ha valaki számítástechnikai eszközt szeretne magának vásárolni. Ahhoz azonban, hogy jól dönts, mindenképp jó tisztában lenni a teljes kínálattal.

 

Egyre nagyobb keletje van ugyanis a Greenlaptop.hu használt számítógépeinek. Hogy miért érdemes számba venni ezt a lehetőséget? Olvass tovább, és kiderül!

 

 hirdetes_810x300  

A fenntarthatóság fontos

 

Bizonyára kevesek számára ismert tény, de évente húsz-ötven millió tonna elektronikai hulladék keletkezik, amivel bizony muszáj kezdeni valamit. Nehéz is ezt elképzelni, sőt néha a saját szerepünket sem látjuk benne, holott mi magunk is hozzáteszünk ehhez, hiszen ki az, aki ne cserélné le időnként a számítógépét vagy akár a laptopját. 

 

Bár kicsi pontok vagyunk a nagy halmazban, ha a sok kis pont magáévá teszi a zero waste szemléletet, azért a bolygónk nagyon hálás lesz.

 

Épp ezért gondolta azt a Greenlaptop.hu, hogy a leselejtezett, megunt vagy épp elromlott gépeket és azok alkatrészeit újrahasznosítja, és új életre kelti a kiszuperált masinákat. Ha jót akarsz tenni a Földdel és a pénztárcáddal, akkor nem új kütyüt választasz magadnak, hanem megtekinted a prémiumminőségű használt termékek kínálatát!

 

Lehet jó a használt?

 

Hozzuk ide csak a használt ruhák példáját. Hány és hány olyan ruhadarabot lelni a second-hand shopokban, amik szinte vadonatújak, márkásak és az eredeti ár töredéke szerepel az árcímkén.

 

Nos, nincs ez másként a laptopokkal és számítógépekkel sem. Az üzlet szakemberei a bevizsgálás után feltárják az esetleges hibákat, megjavítják őket, tesztelik a működésüket, így a polcokra már kiválóan működő gépek kerülnek.

 

Hogy mennyire veszik komolyan a feladatukat, mi sem jelzi jobban, minthogy minden általuk forgalmazott gép minimum két év garanciával vásárolható meg. Ez lehet a biztosítéka annak, hogy tudják, kiválóan működő laptopokat és számítógépeket kínálnak.

 

Egy tárgy új élete

 

Míg generációkkal ezelőtt a használati tárgyakra nagyon vigyáztak, sőt úgy is gyártották őket, hogy hosszú távon kiszolgálja a tulajdonosát, addig sajnos a modern kori fogyasztói társadalomra ennek az ellenkezője igaz. 

 

Silány minőségű termékekkel traktálnak minket lépten-nyomon, amelyeket potom pénzért hajigálnak utánunk, mi pedig élvezzük a vásárlást, a tulajdonszerzést, az újabb és újabb vagyontárgyakat. 

 

Vagyis élveztük eddig, mivel egyre többen ébrednek rá, hogy ez a tendencia nem fenntartható, át kell állni arra, hogy újrahasznosítsuk a tárgyainkat, valamint hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk jártunkban-keltünkben.

 

Ennek a szemléletmódnak az egyik fontos lépése, hogy használtan veszünk laptopot vagy számítógépet, ami funkcióját tökéletesen el fogja látni, csak közben kíméli a Földet és a pénztárcádat is!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!