A LED profil felszereléséhez te magad is bátran hozzáfoghatsz, pláne, ha egyébként is szereted a barkácsolást. Minden eszköz adott: a LED szalag, a LED profil, amiben azt elhelyezheted, a takaróprofil, a rögzítők. Most már csak fel kell szerelni.

 

LED profil felszerelése: miért is kell a LED profil?

 

A LED-es világítás esztétikus és vonzó, de az is lényeges, hogy tartós és gazdaságos legyen. Hogy ezeknek a feltételeknek megfeleljen, bizonyos szabályokat be kell tartani. Ilyen a LEDLámpaház.hu szakemberei szerint az is, hogy a LED szalagok elhelyezéséhez mindig minőségi alumínium LED profilt kell alkalmazni.

 

 hirdetes_810x300  

Sokan próbálnak spórolni azzal, hogy csak a LED szalagok hátoldalán lévő ragasztócsíkkal rögzítik a szalagokat. Te ne tedd! Legalábbis, ha hosszú élettartamot szánsz a szalagjaidnak. Vedd figyelembe a jó tanácsot: a szalag és a profil összetartozó eszközök. A LED profil ugyanis: 

 

  • Jelentősen megnöveli a LED szalag élettartamát.
  • Úgy viselkedik, mint egy hűtőközeg – kiválóan vezeti a hőt, óvja a szalagot a működés közbeni túlmelegedéstől.
  • Ápol és eltakar – azaz lehetőséget ad arra, hogy a LED szalagnak csak a kibocsátott fényét lehessen látni, a futását nem.
  • Védelmet nyújt a szennyeződésekkel, porral, zsírral, nedvességgel szemben.

 

Miként kell felszerelni a LED profilt?

 

A legnépszerűbb LED szerelési módszerek a következők:

 

  • Csavaros rögzítés: az egyik legtartósabb módja a profilnak az alaphoz való rögzítésének. Miután a LED szalagot is megfelelően rögzítetted a profilhoz, az egész szilárd és tartós megoldást jelent. 
  • Kétoldalú ragasztó: a lapos aljú profilok kétoldalas ragasztószalaggal is rögzíthetők az alapra. Ez csak az aljzat megfelelő tisztítása és zsírtalanítása után történhet. 
  • Rögzítő konzolok: a tartókonzolokat a bútorprofilok esetében alkalmazzák a leggyakrabban.
  • Rögzítő rugók: ezeket építészeti profilok rögzítésére használják, például az álmennyezetbe történő beszereléssel társítva.
  • Rögzítő profilok: ezek a LED profilok lehetővé teszik komplett világítási rendszerek létrehozását és a tápegységek elrejtését. 
  • Szerelés hevederekkel: ezek a függő LED lámpatestek formájában megjelenő profilok, amelyek összeszereléséhez hevedereket kell használni.
  • Csuklós rendszer: ez teljesen megváltoztathatja az adott profil karakterét, mert az általad választott aljzatra – akár a falra, az asztalra, szekrényre is rögzíthető.

 

Mi kell még a LED profil felszereléséhez?

 

Természetesen mindenféle tartozék, például végsapkák, diffúzor, lámpaernyők. Ezek azok az eszközök, amelyek az összhatást tökéletessé teszik, és biztosítják az alumínium profilba helyezett LED szalag stabil rögzítését. 

 

Ahhoz, hogy te is maradéktalanul elégedett lehess a kapott végeredménnyel, az is kell, hogy a LED profilok elrendezési lehetőségeit előre megtervezd. Készíts terveket, számolj, kallkulálj, döntsd el, hogy milyen rögzítési módot választasz. Amikor ezzel megvagy, következhet a szükséges anyagok összeírása és megvásárlása. 

 

Tudatos tervezéssel nem érhetnek meglepetések a LED profil felszerelésekor. Jó tervezést és jó munkát!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!