A babák vékony bőre jóval érzékenyebb, és nagyobb mértékben átereszti a vele érintkező anyagokat. Esetükben különösen fontos, hogy természetes fürdetőket alkalmazzunk, melyek mentesek a szintetikus illat és drasztikus konzerváló, valamint allergizáló összetevőktől. 

 

Természetes babafürdetőkkel kíméletesen

 

A kicsik bőrének védelme érdekében a lehető legtermészetesebb készítményeket célszerű használni, kerülni érdemes a drasztikus tisztító hatású fürdetőket. Olyan termékeket tanácsos választani, amelyek hatékony, ám gyengéd tisztítást tesznek lehetővé, ugyanakkor ápolják, és védik az érzékeny bababőrt. A BIOLA cég minden baba-és mamaápoló temrékét bőrgyógyászatilag tesztelteti, így a BIOLA Webshop babaápolási termékei között natúr, bio és biodinamikus babafürdetők bőséges kínálatából válogathatunk. Ezek a készítmények a gyógynövények erejével gondoskodnak a babák bőréről. Kifejezetten babák számára fejlesztett bio hatóanyagú, bőrkímélő tisztító anyagokkal készített fürdetők alkalmazása javasolt. 

 

 hirdetes_300x300  

Fontos kritérium még, hogy ne tartalmazzanak szintetikus illatanyagokat. Ideális választás viszont egy levendulás termék, mely az illatosítás mellett támogatja a kisbabák nyugodtabb pihenését, ugyanakkor bőrregeneráló hatású is. Ilyen például a BIOLA Levendulás babafürdetője. 

 

Mire érdemes odafigyelni a babafürdetés során? 

 

A megfelelő babafürdető kiválasztása mellett optimális fürdési körülményeket is biztosítani kell. Célszerű olyan időpontot kijelölni a fürdetéshez, amikor a baba még éber, nem elég fáradt. Egy fürdetési rutin kialakítása a mindennapjaiban célszerű. 

 

A helyiség hőmérséklete kellemes 23-25 °C körüli legyen, a fürdővíz esetében pedig a 36-37 °C körüli érték számít megfelelőnek. Fontos, hogy a baba szemébe és a fülébe ne kerüljön víz, és lehetőleg a közelben helyezzük el a fürdőlepedőt. Stabilan tartsuk, de óvatosan, finom mozdulatokkal fürdessük. Ezt követően gondosan töröljük meg, kiemelten ügyelve a hajlatokra. Legyünk alaposak, ne maradjon a bőr sehol nedves! 

 

Az első néhány hétben elegendő a vízzel történő fürdetés, később pedig gyengéd babafürdetők, babasamponok alkalmazása javasolt. Azok a termékek jóval kíméletesebbek, melyek nem habzanak túlzottan, vagyis SLS és SLES mentesek. Válaszunk természetes, növényi összetevőkben gazdag babafürdetőt, amely bőrbarát, speciálisan az érzékeny bababőr tisztítására és ápolására lett kifejlesztve. 

 

Gyógynövényes babafürdetők 

 

Babafürdetők tekintetében több szempontot is szem előtt kell tartanunk. Lehetőleg mentes legyen a készítmény az allergiát okozó összetevőktől, ugyanakkor ne tartalmazzanak SLS és SLES komponenst, sem szintetikus, drasztikus konzerváló összetevőket. Az allergénmentes (illatmentes), natúr és bio fürdetők a legkíméletesebb módon ápolják, védelmezik a kicsik bőrét, és hatékony tisztítást is biztosítanak. Ajánlott például az allergén illat-összetevőktől mentes  Calendulás babafürdető, mely vitamintartalma révén támogatja a hajképződést, és segíti a bőr regenerációt. Szintén javasolt a legtermészetesebb megoldás, a Demeter minősített Kamillás babafürdető, mely a kamilla kivonata révén közreműködik a bőrregenerációban, jojoba olaj tartalma által pedig kiváló bőrápoló termék is egyben. 

 

Válasszunk természetes babafürdetőt, mellyel a legjobbat biztosítjuk szemünk fénye számára!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!