Az egyik legnagyobb probléma, ami egy gyárban történhet, ha a munka során valamelyik fontos gép meghibásodik. Ilyenkor a gyártási folyamatok jobb esetben lelassulnak, rosszabb forgatókönyvnél pedig teljesen le is állnak. Döntő többségben nincs raktáron a meghibásodott elektronika, így a gyors csere nem megoldható, hanem szervizre van szükség.

 

A legtöbb ilyen szolgáltató úgy működik, hogy a beérkezés után megkezdik a javítást, ami több napig is eltarthat. A gyár addig kénytelen várni és ideiglenesen átszervezni a gyártósor termelési folyamatait. Ezzel a hatékonyság romlik, a gyártási idő és még a költségek is növekednek.

 

A megoldás egyszerű: cserejavítás

 

 hirdetes_810x300  

Természetesen nagyon sok szerviz dolgozik viszonylag gyorsan és hatékonyan, de sem egy kisvállalkozó, sem egy multinacionális cég nem engedheti meg magának a többnapos leállásokat. Szerencsére hazánkban már több szolgáltatónál is elérhető a cserejavítás, például a COWARE is egy jó példa erre. A más néven exchange szerviz több folyamatot is leegyszerűsít a hibajavítás során, mindössze három lépés az egész.

 

Először is természetesen be kell azonosítani a hibás egységet, majd meg kell rendelnünk magát a cserejavítási szolgáltatást. Ezeket követően már a megrendelést követő napon beépítésre kerül a működő egység. Mindezek után jön a “szokásos” ügymenet, hogy 5 munkanapon belül eljusson a szervizbe a meghibásodott rész a probléma rövid leírásával együtt.

 

Kinek lehet szüksége cserejavításra?

 

Könnyen és egyszerűen kijelenthetjük: mindenkinek, aki ipari elektronikai géppel dolgozik vagy dolgoztat. Egy olyan kisvállalkozó, akinek csupán egy gépe van, kifejezetten fontos, hogy a munka ne szakadjon meg napokig vagy akár hetekig. Az egész család megélhetése múlhat egy meghibásodott részegységen. Nagy fejfájást tud okozni az, amikor csak napokig várjuk az üzenetet a sikeres javításról. A megrendelések feltorlódnak, a megrendelők, ügyfelek pedig türelmetlenül kérdezik, mégis mikor kapják meg termékeiket.

 

Ugyanúgy nem engedheti meg magának egy multinacionális cég sem, hogy a gépparkból egy is kiessen. Elég csak egy részlegnek lelassulnia a többihez képest, és máris felborul a gondosan megtervezett és fenntartott harmónia. Több ezer termék, alkatrész, kiegészítő gyártása csúszhat meg vagy állhat le teljesen. Ezzel könnyen elszállhatnak a költségek, és a határidők is vészesen közel kerülnek.

 

A folyamat egyszerű

 

Ahhoz, hogy a cseredarab elinduljon a gyár felé, elég megadni a pontos cikkszámot, ami alapján a szolgáltató ellenőrzi raktárkészletét, majd visszaigazolást küld. Természetesen még a hibás egységet kell megnevezni, valamint a hiba pontos leírását. Rejtett költségek nincsenek, nem ajánlati alapú a cserejavítás, minden javítás fix áron történik. Továbbá bevizsgálási költség sincs, így az egész folyamat gyors és hatékony. Az egész szolgáltatással mind idő, mind pénz takarítható meg.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!