A Csillagok háborúja egy amerikai filmsorozat, amely George Lucas nevéhez fűződik. A rendező az eredetileg hat részből álló alkotást tovább bővítette, így végül a Klónok háborúja film franchise-zá alakította át. Az első film 1977-ben debütált, és bár már akkor sikeres volt, csak idővel vált közönségkedvenccé. Lássuk ezt a különleges világot, ami szinte semmihez sem hasonlítható!

 

A Csillagok háborúja filmsorozat

 

Talán egyedül a Harry Potterrel lehetne összehasonlítani, hiszen ez a kettő az, amit szinte mindenki ismer, amiről mindenki hallott. Nem véletlen, hogy a Pamutlabor Pólónyomda Csillagok háborúja pólói ekkora népszerűségnek örvendenek. Az 1977 óta nézhető történet azóta világsiker lett, így igen keresettek lettek az filmmel kapcsolatos ajándéktárgyak és kiegészítők. A felsők között található Darth Vader “arcképével” ellátott típus, illetve Chewie-változat egyaránt. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor válogathatunk a vászontáskák, bögrék, illetve telefontokok között is. A webáruházban a mai napig az egyik legsikeresebb kategória, így rajongóként nem árt beszerezni egy ereklyét Csillagok háborúja mintával vagy felirattal. 

 

 hirdetes_400x285  

A mozi és annak története a kezdetektől

 

A film igen gyorsan a kultúra megkerülhetetlen klasszikusává vált, a mai napig vannak tematikus programok a mozival kapcsolatban. Igen sok tudományos-fantasztikus műre volt hatással, de rengeteg sorozatban is feltűnt, esetleg említésre került valamelyik része. Az első filmet kettő sikeres folytatás követte 1980-ban és 1983-ban. Ezután jött 1999-ben és 2005-ben egy-egy előzmény alkotás, ami eléggé megosztó lett a rajongók körében, de így is nagy sikert arattak velük.

 

 

Ne feledkezzünk meg az ebbe a világba tartozó Rian Johnson trilógiáról sem, amelynek első része 2025-ben debütál majd. Ezt 2027-ben a következő rész követ, a harmadikról viszont egyelőre nincsen hír. Viszont ez azt jelenti, hogy a Star Wars világa 1977 óta, tehát 50 évig garantáltan velünk marad. 

 

Miben látható még a Csillagok háborúja?

 

Napjainkra már a filmeken túl könyveket olvashatunk, sorozatok nézhetünk a Csillagok háborújával kapcsolatban. Emellett találkozhatunk vele számítógépes és videójátékokban, illetve képregényekben egyaránt. A Star Wars nevet még vidámparkok és témaparkok is viselik, ebből látszik, hogy mennyire népszerű a filmsorozat. A franchise birtokolja a világ legsikeresebb filmes merchandising Guinness-rekordját. 2015-ben a márka értékét közel 42 millió dollárra tették, ami nem kis összeg a mai világban.

 

A színészek azonnal népszerűvé váltak és a mai napig ismerik és kedvelik őket. Az első részben Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, illetve Peter Cushing tűntek fel. Valljuk be, ezek a nevek szinte senkivel nem hasonlíthatóak össze. Azóta mind sikerre vitték, így rajongóként kétségkívül muszáj beszerezni pár relikviát, mint például egy Csillagok háborúja pólót vagy pulóvert, így mindig velünk lehetnek a kedvenc szereplőink.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!