Miközben a magyarok az északi Balatonpart fővárosának nevezik, a szlovákiai utazók körében is a legnépszerűbb Balaton-parti helyek közé tartozik Balatonfüred. Hangulatos sétánya, patináns kikötője mellett az 1800-as évek végét idéző belvárosa ősszel és télen is hangulatos sétára csábítja az utazókat. Akik a frissítő wellness és a vízparti, forróvizes jakuzzi élménye mellett, az őszi-téli Balaton csodás látványát is élvezhetik a megújult Hotel Golden Lake Resortban

 

 

 

 hirdetes_810x300  

Az utazók nem véletlenül tartják már több mint száz éve a Balaton ékkövének Balatonfüredet. Amely ősszel is az elegáns, történelmi belváros egyedülálló hangulatával, a különleges balatoni borok ízével, valamint izgalmas programok sorával várja az utazókat. Akik az élményekben gazdag pihenéshez nem is találhatnának tökéletesebb szálláshelyet a város központjában, a Balaton partján álló négy csillag superior Hotel Golden Lake Resortnál.

 

 

Kívül-belül Balaton

 

A legpatinánsabb magyarországi utazási magazin, Az Utazó (The Hungarian Traveller) közönségszavazata alapján 2020 és 2021 legjobb wellness szállodájává választott Hotel Golden Lake Resort, családias vendégszeretettel, trendi stílusban teljesen megújulva várja vendégeit. Az utánozhatatlan hangulatú szálloda egyik különlegessége, hogy a közösségi terek mellett a szobák faláról is a Balaton világa köszön vissza a fekete-fehér lenyomatokról. A „magyar tengerre” néző szobákból, teraszokról kitekintve pedig az őszi-téli Balaton és a közeli tihanyi apátság látványa garantálja azt a csodás, megnyugtató képet, ami biztosan feledhetetlenné teszi a Balatonfüreden eltöltött napokat.

 

 

 

Amellett, hogy minden a tökéletes pihenést szolgálja, a távoli a munkavégzéshez is minden adott, a szálloda kényelmet adó szobáiban. A Hotel Golden Lake Resort nagy alapterületű lakosztályaiban pedig az elegáns bútorok mellett a borhűtő és a bárpult is a vendégek maximális kényelmét valamint a baráti társaságok kellemes időtöltését is garantálják. A gasztronómiai élményekről a Portunus étterem kínálata, valamint az őszi-téli estéken teraszfűtéssel melegen tartott Captains’s Bár gondoskodik a különleges süteményekkel, a népszerű koktélokkal, valamint a legjobb balatoni borok kínálatával.

 

 

 

Felpezsdítő wellness, új szauna szeánsszal

 

A Hotel Golden Lake Resort a sportos vendégek számára is tökéletes helyszín azzal, hogy idilli kiindulópont azoknak akik a reggeli futást választják és azoknak is, akik a hotel elektromos kerékpárjaival indulnak túrázni.

 

 

A szálloda földszintjén a Kneipp taposó és a szaunavilág, valamint a belső jakuzzi mellett, az úszásra is tökéletes belső medence garantálja a fürdés örömét. A Hotel Golden Lake Resort kertjében pedig a vadonat új, üvegfalával a Balatonra néző kültéri finn szaunavilág gondoskodik a test megújulásáról, a különleges szaunaszeánszok minden érzékszervre kiható, pihentető élményével. A nádas melletti vízparton pedig a melegvizű Swim Spa masszázsmedence teremti meg az úszás örömét azoknak, akik ősszel is a balatoni fürdés élményére vágynak a szabadban. Közvetlenül mellette pedig a kültéri jakuzzi áll, amelynek forró vízében megmártózva, a sötétedés után plusz élményt jelent a balatoni csillagos égbolt látványa.

 

 

A XIX századi aranyévek belvárosa

 

A nemzetközi hírű turisztikai desztinációvá vált Balatonfüred azért is különlegesen szép helyszín, mert a XIX század második felének legszebb éveit idéző utcái, házai, hangulata egy perc alatt elvarázsolja a városba érkezőket. Akik a Balaton partján sétálva, a balatoni hajózás legszebb éveit idéző hajókikötő mellett elhaladva az izgalmas rendezvények helyszínének számító Tagore Sétányon sétálhatnak tovább. Emlékfaparkjában nemzetközileghíres költők, politikusok, tudósok ültettek fákat az utókornak.

 

 

A belváros macskaköves utcáin haladva a régmúlt aranyéveit idéző épületei között olyan csodás házakat is megcsodálhatunk, mint a magyar irodalom kiválóságának számító Jókai Mór 1870-ben épült villája és a Balatonfüred legjelentősebb történelmi emlékei közé tartozó Vaszary Villa. Ahol  magas színvonalú képzőművészeti kiállítások is vonzzák a közönséget.

 

 

Aki pedig egy kiadós sétára vágyik a friss levegőn, annak igazán vonzó helyszín a város szívében található 10 hektáros Kiserdő. Amely csodás parkjával, játszóterével és az aktív sportra alkalmas kültéri eszközeivel tökéletes lehetőséget teremt a sétára, a gyermekes családok kikapcsolódására és a sportolásra. Ami a fagyosabb idő beköszöntével egy újabb izgalmas és rendkívül hangulatos helyszínnel, a Hotel Golden Lake Balaton előtt felállított műjégpályával gazdagodik télire.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.