A divat az önkifejezésről szól, hiszen az emberek olyan ruhákat választanak, amelyek tetszenek nekik, amikkel azonosulni tudnak. Mindannyian arra vágyunk, tudatosan vagy tudat alatt, hogy a ruháink valami fontosat áruljanak el a körülöttünk lévő világnak.

 

A színek jelentősége

 

A színek, amelyeket viselünk, visszajelzést küldenek az agyunknak. Semleges színeinket viselve biztonságban érezhetjük magunkat. Világosabb, merészebb árnyalatok viselése extrovertáltabbá, élénkebbé tesz bennünket. A szín és a hangulat közötti kapcsolat mögött meghúzódó tudomány kiterjedt.

 

 hirdetes_300x300  

Valójában színválasztásunknak csak mi magunk és az, amiben hiszünk, szab határt. Ma már elegendő számú tanulmány létezik a színterápiáról, amely bizonyítja a test és a színek kapcsolatát. Ha a színek pozitív teret teremtenek és befolyásolják az energiát és a hangulatot otthonunkban, akkor ezt az elvet saját stílusunkban is alkalmazhatjuk. Dobd fel ruhatárad vagy otthonod a Csipke Csodái méteráru webáruház textíliáival!

 

Fekete, fehér, kék, zöld

 

A fekete erőt kölcsönző szín; a túl sok fekete azonban túlzó tud lenni. Legyél tehát óvatos, ne vidd túlzásba, és ellensúlyozd színes kiegészítőkkel. A fekete a divatban is népszerű, mert klasszikus és elegáns.

 

A fehér szín tisztaságot, ártatlanságot sugall, és arra is utalhat, hogy szervezett és részletorientált ember vagy. A túl sok fehér azonban nem szerencsés, ezért adj hozzá valami merész és világos színű kiegészítőt vagy ruhadarabot, hogy megtörje az egyhangúságot.

 

A kék az egyik leggyakoribb ruházati szín, amely nyugodtságot, őszinteséget és megbízhatóságot is képvisel, amelyek mind nagyszerű tulajdonságok. A kék mindig remek színválasztás. Ez az oka annak is, hogy a kórházi alkalmazottak, a banki logók és a rendvédelmi egyenruhák is gyakran ebben a színben pompáznak.

 

Míg a zöld nyugtató szín, amely kíméli a szemet, egyben a természetet is jelképezi. Ha teljesen természetesnek szeretnél látszani, a zöld az út. A zöld a pénz színe is, épp úgy, mint az irigységé és a kapzsiságé, ezért vigyázz, hogy ne viselj túl sok mélyzöldet.

 

Piros, rózsaszín, lila, sárga

 

A piros a cselekvés, az erő és a szenvedély színe. Ez határozottan azt mutatja, hogy viselője feltűnést kelt, amikor belép egy szobába. A piros növeli a pulzusszámot, és cselekvésre szólíthat fel. A rózsaszín is a szenvedély színe, hasonlóan a piroshoz, ám kevésbé erős. Ez azt mutatja, hogy a viselője sebezhető, és igazán nőies.

 

A lila ritka színválasztás, az emberek általában vagy szeretik, vagy utálják. A lila a királyságot jelképezi, így ha királyinak szeretnél látszani, ez a szín nagyszerű választás! Szintén szentimentális szín, amely egyediséget és művészi kreativitást mutat.

 

A sárga egy élénk szín, amely a napot jelképezi. Mint ilyen, azt jelentheti, hogy derűs és vidám vagy. A túl sok sárga durva hatással van a szemre, ezért mindig szakítsd meg a ruhaszetted más színekkel is.

 

Látogass el a Csipke Csodái méteráru webáruházba, és böngéssz az ezerféle színárnyalatú textíliák között!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!