Nyitókép: Borok Háza Fb-oldala

 

Párkány sétálóutcájában nyílt meg a felvidéki magyar borászok közösségi és kereskedelmi központja, a Borok Háza. A hivatalos megnyitó ünnepségre 2022. november 24-én került sor. Az eseményen dr. Ökrös Oszkár, a magyarországi Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is felszólalt. Beszédében kiemelte, hogy a Borok Háza a Kárpát-medence borvidékeinek fejlesztésére elindított Schams Ferenc terv első látványos eredménye.

 

Geönczeöl Attila, a Szlovákiai Magyar Borászok Polgári Társulásának elnöke a helyszín bemutatója kapcsán elmondta, hogy a Borok Háza a felvidéki magyar borászok borainak bemutatóhelye, szaküzletként, borbárként, egyben borturisztikai információs központként, oktatási- és konferenciaközpontként szolgál.

 

Elhangzott, hogy a Borok Háza legfőbb célja és feladata, hogy a felvidéki borok, borászok ismertté váljanak a borbarátok körében, illetve a gasztronómiai és kereskedelmi szektorban, ezáltal segítve a családi vállalkozások, szőlőtermelők érvényesülését.

 hirdetes_400x285  

 

A megnyitó ünnepségen részt vett többek között : Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia elnöke, Mészáros Balázs, az Agrárminisztérium Kárpát-medencei fejlesztésekért felelős főosztályvezetője, Czimbalmosné Molnár Éva, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Felvidékért felelős főosztályvezetője, Szabó Jenő, Párkány polgármestere, valamint borász falugazdászok, gazdaszervezetek képviselői Délvidékről, Erdélyből és a Partiumból is.

 

Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.