A vevőszerzés az egyik legfontosabb kérdéskör egy vállalkozás életében. Egyenesen az éltető oxigént jelentheti ugyanis a cég számára, hogyha biztosított az új vevők megszerzésének bizonyítottan működő folyamata. Ehhez adunk most néhány tippet, méghozzá KKV specifikusan.

 

Kulcsfontosságú, hogy a hirdetésekből szerzett látogatók milyen céloldalra érkeznek

 

Be kell látni, hogy a folyamatosan emelkedő hirdetési költségek fényében nagyon nem mindegy, milyen arányban sikerül konverziót elérni a weboldalunkra terelt forgalomból. Dedikált landing oldalakra van tehát szükség.

 

 hirdetes_300x300  

A landing oldalak manapság legalább olyan szinten szerves elemei lehetnek a marketing stratégiánknak, ahogy például a MiniCRM és a marketing automatizálás nélkül is nehéz elképzelni a tartós növekedést.

 

A céloldal legyen egyszerű, könnyen átlátható. Szolgáltassa azt az információt, tartalmat vagy funkciót, ami a célközönség számára a legfontosabb. Egyúttal társuljon hozzá valamilyen célkonverzió, legyen az akár feliratkozás, ajánlatkérés vagy vásárlás.

 

Az űrlapok optimalizálásával látványos konverziónövelés érhető el

 

Ma már édeskevés egy feliratkozó vagy ajánlatkérő űrlapot felületesen kidolgozni. Ehelyett konstans keresni kell annak a lehetőségét, hogyan tudnánk még magasabb arányban konverziókat elérni az űrlap által.

 

Nem mindegy például, milyen szövegezést hagyunk az űrlapon. Az egyszerű “hírlevél feliratkozás” ma már nem hoz látványos eredményeket. Inkább adjunk meg olyan információkat, amelyek tökéletesen szinkronban vannak az érdeklődők aktuális preferenciáival.

 

Hasonlóképp kulcsát jelentheti a hatékonyságnövelésnek, hogyha az űrlapon egyúttal a gyakran ismételt kérdéseknek is helyet biztosítunk. Sőt, proaktívan gondolkodva a kérdésben azt is megtehetjük, hogy egy-egy jó eséllyel felmerülő kifogást is kezelünk. Ezáltal is meg tudunk ágyazni a konverziók területén prognosztizálható növekedésnek.

 

Minél gyorsabb a reakcióidőnk, annál jobb eredményekre számíthatunk

 

Elkeserítő, hány szolgáltatónál kell napokat várni arra, hogy bármiféle válasz érkezzen egy-egy megkeresésre, kérdésre, ajánlatkérésre. Ne lepedőjünk meg azon, hogy a felhasználók többségének esze ágában sem lesz ennyit várni.

 

Minél gyorsabban sikerül reagálni egy-egy igényre, annál kedvezőbb esélye lehet a majdani vevőszerzésnek. Ahhoz, hogy ezt a cég tartósan meg is tudja valósítani, folyamatokat és automatizmusokat kell kidolgozni.

 

Itt jön képbe a korszerű projektmenedzsment és CRM szoftverek hozzáadott értéke. Ezek a platformok elképesztő értékkel bírnak, és nem ritkán több munkatárs feladatait képesek kiváltani. 

 

Célzott bevezetésükkel és automatizált működésüknek köszönhetően pedig elérhető, hogy lépést tudjunk tartani a leendő vásárlók részéről jelentkező preferenciákkal és igényekkel.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!