Senki sem lepődik meg azon, ha egy okostelefon gyártója új készüléket jelent be, vagy egy teljesen új szériát indít, de akár még azon sem, ha almárkát indít egy leányvállalat létrehozásával. Sőt, ma már több gyártó is teljes, saját ökoszisztémát épít ki. És sokan imádják is ezt!

 

Okostelefon-szériák

 

Ma már mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelő készüléket a piacon. A gyártók közül többen is szériák segítségével próbálják megkönnyíteni a döntést. Erre jó példa a Samsung vagy a Xiaomi okostelefon-kínálata.

 

 hirdetes_810x300  

Utóbbi gyártó például különböző fantázianevek alatt azonos célra tervezett készülékeket kínál. Vannak költséghatékony típusok, és olyanokat is találni a kínálatukban, melyeknél csak az számít, hogy minden új, felkapott, mindenki által csodált megoldás belekerüljön.

 

Maradva a CoolMobile.hu-nál is kapható Xiaomi okostelefonoknál, érdemes egy pillantást vetni a kínálatra. Ott van például az MI széria, melybe korábban a gyártó trendkövető és minőségi csúcskészülékei kerültek. Vagy a Redmi sorozat, mely az olcsóbb, “budget” telefonok gyűjtőhelye volt. Ma már a középkategória felső részét megcélzó készülékeket jelenti ez a megnevezés. És ott van még a Pocophone is, mely gyakorlatilag egy külön almárkává nőtte ki magát. Ezen a néven igazi erőgépeket találunk a Xiaomi okostelefon-kínálatában.

 

Miért népszerűek a Xiaomi okostelefonok?

 

Ha már szó esett a gyártóról, kiváló lehetőség ez arra, hogy bemutassuk, hogy miért rajonganak egy adott márkáért a vásárlók.

 

A Xiaomi esetén a legtöbben a kiváló ár-érték arányt említik. Ha ránézünk bármelyik telefonjuk árcédulájára, biztosak lehetünk benne, hogy sokkal többet rejt magában a készülék, mint amire elsőre gondolnánk. Ugyanakkor a szemet gyönyörködtető színeik és megjelenésük miatt is sokan választják a Xiaomi okostelefonokat.

 

A csúcskészülékeik hatalmas AMOLED kijelzői vonzzák a tekintetet, de egyben nagyon professzionális megjelenítést is ígérnek. A védeleméről pedig a legújabb Gorilla Glass-szal gondoskodnak. A kiváló minőség a mozgókép-megjelenítésben is megmutatkozik. A ma még ritkaságnak számító 120 Hz-es képfrissítést is megkaphatjuk, ha egy csúcskategóriás Xiaomi okostelefont választunk.

 

A képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó diszkrétté teszi a telefon védelmét. Az akár 50 megapixeles képek előállítására is alkalmas kamera optikai képstabilizálással dolgozik. A hátlap alatt pedig igazi erőgép dolgozik, akár 12 GB RAM-mal is megtámogatva.

 

A Xiaomi-ökoszisztéma

 

A Xiaomi az okostelefonokon túl további termékek gyártásával is foglalkozik. Hatalmas technológiai cégként teljes ökoszisztémát építenek ki, amit főleg a fiatalabb korosztály kedvel nagyon.

 

Gyártanak TV-ket, laptopokat, okoseszközöket, okosotthonrendszereket és audió eszközöket is. Továbbá számos lifestyle eszközük is van, mint például az elektromos roller. Ezek pedig nagyon imponálnak a fiatal vásárlóknak.

 

Ma egy gyártónak nagyon sokat érhet, ha ilyen széleskörű tapasztalattal rendelkezik, és jól tudja kamatoztatni. Az eredmény pedig egy win-win helyzet gyártónak és vevőnek egyaránt.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!