Az egyik legjobb szabadidős tevékenység, amikor együtt tud tekerni a család. Mindenki, legyen az bár nagy vagy kicsi, együtt halad hegyen-völgyön át a kitűzött cél felé. Persze ilyen esetben is nagyon lényeges, hogy mindenki biztonságban lehessen. A legkisebbeket a gyerekülésben vihetjük magunkkal.

 

Sokan sokfélét mondanak és írnak arról, hogy milyen gyerekülés felel meg leginkább az igényeknek, az előre vagy inkább a hátra szerelt? Érdemes ezt a kérdést alaposan körüljárni és minden szempontot mérlegelni, mielőtt vásárlásra kerülne sor.

 

Előre vagy hátra szerelhető modell legyen?

 

 hirdetes_300x300  

A Bicajozz.hu kerékpáros gyereküléseiben a kicsik is részesei lehetnek a remek családi tekeréseknek. Nem csupán új tájakat látogathatnak meg így, hanem megismerhetnek egy remek, környezetbarát közlekedési módot is. Igazán jó példa ez a felnőtt életükre.

 

 

Nagyon sokan szeretik előre felszerelni a kerékpárra a gyerekülést. Itt azonban csak 9-15 kilogramm súlyú gyerkőcöt lehet utaztatni. Ha azt vesszük, hogy igazán gyorsan növekednek a kicsik, akkor talán jobban megéri a hátra szerelhető változat. Bár az mindenképp nagy előny, hogy mindig szemmel lehet tartani a szemed fényét, ha előtted ül közvetlenül. Sok gyereknek azonban az út forgalma ijesztően tud hatni, ezért hát jobban szeret a szülő háta mögött ülni. Biztonságot jelenthet, ha elbújhat ott vagy kapaszkodhat anyába vagy apába.

 

Mikor melyik a jobb?

 

A hátra felszerelhető kerékpáros gyerekülésekbe már 9-22 kilogramm súlyú csemetét lehet biztonságosan utaztatni. Vannak csomagtartóra és vannak vázra szerelhető modellek. Az első típus esetében nagyon fontos, hogy a csomagtartó bírja a rá nehezedő terhelést, de ebben az ülésben az út összes rezdülését érezni fogja gyermeked. A nyeregcsőre szerelt csomagtartóra azonban soha nem szerelhető gyerekülés. A pálcás, vázra szerelhető gyerekülések már rugóznak, így sokkal komfortosabb is ezekben utazni. A dönthető modellekben pedig sokkal kényelmesebben pihenhet a csöppség.

 

Általában a csomagtartóra felszerelhető modelleket elég sok kerékpártípusra gond nélkül fel lehet rakni, de a vázra szerelhetők esetében gond lehet, a konzolt nem minden váz fogadja, és a pálcáik is útban lehetnek. A 29-es kisebb vázméret esetében a hosszított pálcás gyerekülés jobb lehet.

 

Nem gond a nagy család?

 

Már nem gond egyszerre két gyerekülést felszerelni, ekkor érdemes a vázra tenni ezeket. Sokkal kényelmesebb az utazás ott. Tanácsos azonban csak akkor nekiindulni gyereküléssel egy útra, ha kellően gyakorlott bringás a szülő, hiszen a bicaj stabilitása megváltozik. Nem szabad soha mellőzni a sisakot, hiába jól védett oldalirányban is a kicsi a boruláskor is. A 3 vagy 5 pontos övek és a lábtartó is biztosan tartják.

 

Érdemes a neves gyártók minőségi termékeit választani, ezek ugyanis már bizonyították, hogy megfelelő védelmet adnak, és minden fontos biztonsági előírásnak megfelelnek.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!