Amellett, hogy praktikus ruhadarab, a kabát az első dolog, amit az emberek meglátnak rajtad, ezért mindenképpen érdemes beruházni egy olyan darabba, amely leginkább hízeleg a testalkatodnak. 

 

De, mivel a fazonok széles választéka áll rendelkezésre a boltokban és a webáruházakban, köztük az Abutik Női Ruha Webáruház kabát kínálatában is, így arra gondoltunk, hogy a mai cikkünkben adunk némi kiindulópontot, amelyre a legközelebbi vásárlásnál már támaszkodni tudsz.

 

Homokóra testalkat esetén

 

 hirdetes_400x285  

Ha te is olyan szerencsés vagy, hogy homokóra alkattal rendelkezel, akkor a mellkasod és a csípőd nagyjából azonos méretű, a derekad pedig jól körülhatárolható. Olyan strukturált kabátra lesz szükséged, amely finoman emeli ki a gyönyörű íveidet. Az öves és a trench fazon például nagyszerű lehet erre a célra. 

 

 

A vásárlásnál viszont feltétlenül ügyelj arra, hogy olyan darabot válassz, amely a csípő alá ér! Ellenkező esetben ugyanis a választott kabát jóval szélesebbnek mutathatja a derekadat, mint amilyen valójában. 

 

Körte testalkat esetén

 

Ha körte típus vagy, akkor a mellkasod és a derekad jóval keskenyebb, mint a csípőd. Keress olyan stílusokat, amelyek kiemelik a válladat és a csípődet, miközben megnyújtják a lábaidat! Így ugyanis vizuálisan könnyedén homokóra hatást kelthetsz. 

 

Nagyszerűen működhet például egy gyapjú kabát kontrasztos prémes hajtókával vagy gallérral, de ugyanúgy nyúlhatsz ebben az esetben is az öves kabátokhoz, hogy meghatározd a derekadat. Amennyiben viszont a nagy gallér és a hajtóka nem igazán a te világod, érdemes lehet kipróbálnod egy kétsoros kabátot, hogy vizuálisan növeld a törzsedet.

 

De mindeközben semmiképpen se feledkezz meg a megfelelő hosszúságról! Kerüld a rövidebb fazonokat, amelyek közvetlenül a csípőnél végződnek! A térdig érő hossz általában jó választásnak bizonyul. 

 

Alma testalkat esetén

 

Amennyiben alma alkatod van, a tested középső része a legszélesebb, a lábaid viszont igazán karcsúak. Így a kabát vásárlásnál az lebegjen a szemed előtt, hogy eltereld a figyelmet a derekadról. Egy Cocoon fazonú kabát választása valószínűleg a legjobb megoldás, de az A-vonalú verziók is kiválóan alkalmasak arra, hogy a csípőd karcsúbbnak tűnjön. A sportosabb érzés érdekében érdemes lehet megfontolnod a bélelt bomber kabátot is.

 

Nagyobb dekoltázs esetén

 

A nagyobb dekoltázs sokszor megnehezíti a kabát vásárlását. Ebben az esetben olyan stílusra van szükséged, amely elegendő helyet ad a melleidnek anélkül, hogy túlzottan összenyomná őket. Erre a célra kiváló lehet egy elől nyitott kabát, de egy ráncolt mellrésszel ellátott vagy egy lépcsőzetes fazonú verzió is ideális választás lehet. 

 

Konklúzió és záró gondolatok

 

Bizonyos testformák sokoldalúbbak abban a tekintetben, hogy mi áll jól rajtuk. Más alkatú hölgyeket azonban szigorúbb szabályok kötnek. Javasoljuk tehát, hogy ismerd meg minél alaposabban a testalkatodat – az előnyös és az előnytelen részeit egyaránt -, és biztosítd be, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő kabátot!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.