Ahhoz, hogy a bőrápolási rutinod az általad elképzelt végeredményt hozza, fontos, hogy az adott bőrápolót ne csupán az alapján ítéld meg, hogy mennyire jól hangzó jelző van ráírva, hanem mindenképpen figyelembe kell venned azt is, hogy milyen összetevőket tartalmaz.

 

Ez a fajta tudatosság pedig az anti-aging esetében még nagyobb jelentőséggel bír. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben összeszedjük azokat az összetevőket, amelyek segítségével valóban felveheted a harcot az öregedés látható jeleivel szemben, és éveket faraghatsz le a megjelenésedből.

 

Atelocollagen

 

Bár a kollagén képes visszaforgatni az idő kerekét, és ismét feszessé tenni a bőrt, de mivel ennek a fontos szerkezeti fehérjének túl nagy a molekulája ahhoz, hogy áthatoljon a hámrétegen, így külsőleg alkalmazva nem túl hatékony.

hirdetes

 

A QMS Medicosmetics bőrápoló termékeiben viszont egy olyan bőrazonos kollagén található, amelynek a molekuláris felépítése majdnem teljesen megegyezik a szervezetben megtalálható kollagénével. Ennek köszönhetően pedig sokkal hatékonyabban képes felszívódni a bőrbe. 

 

Azt pedig még nem is említettük, hogy ennek a kollagén molekulának egy enzimatikus eljárással eltávolításra került a telomerje, vagyis a farka, amelynek eredményeként könnyebben képes kapcsolódni a bőrhöz.

 

NEOTEC A15®

 

Ez a rendkívül hatékony formula a fentebb is említett oldható, bőrazonos kollagén és három különböző molekulasúlyú hialuronsav kombinációjából tevődik össze, ami segít fokozni a bőr tömörségét és az extracelluláris hálózatának újjáépítését.

 

Az utóbbi leginkább a különböző méretű hialuronsav molekuláknak köszönhető, amelyek a bőr különböző rétegeibe eljutva többszörösen fejtik ki a hatásukat. A kisebbek a mélyebb rétegekben, míg a nagyobbak a bőr felületén hidratálnak.

 

Peptidek

 

A peptidek lényegében aminosavak rövid láncai, amelyek képesek stimulálni a bőr megújuló folyamatait, és újból elindítani a kollagéntermelést, azáltal, hogy a receptorsejtekre rögzülve kiváltják az anyagcserét. 

 

A leggyakrabban használt peptidek közé tartoznak a ráncok mélységét csökkentő és hialuronsav-, illetve a kollagéntermelődést elősegítő Palmitoyl Tripeptid, és a sejttermelést serkentő, valamint a bőrregenerációs folyamatokat felgyorsító Palmitoyl Tetrapeptide-7, amelyek közösen alkotják a MATRIXYL® 3000 formulát.

 

De nagyon sok kozmetikumban alkalmazzák a bőrmátrix 6 fő összetevőjének termelődését fokozó Palmitoyl Tripeptide-38-at, amit általában a csomagoláson az alkotóelemek között úgy tüntetnek fel, hogy MATRIXYL synthe’6.

 

Végül pedig a niacinamid

 

Ezt a B3-vitamin származékot a kozmetikai márkák előszeretettel alkalmazzák, mivel amellett, hogy rendkívül hatékonyan lassítja az anti-aging folyamatokat, halványítja a hiperpigmentációs foltokat. Sőt, még a ceramid szintézist is fokozza.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!