Egyre többször találkozni a virtuális asszisztens kifejezéssel, sokan azonban nincsenek vele tisztában, hogy pontosan mit is takar ez a foglalkozás. Ez viszont nem meglepő, hiszen egy igen sokoldalú feladatkörről beszélünk. 

 

Ha Ön is kíváncsi rá, mivel lehet megbízni virtuális asszisztensét, tartson velünk!

 

Ki a virtuális asszisztens?

 

 hirdetes_810x300  

Röviden összefoglalva, egy olyan személy, aki távolról, virtuálisan segít egy vállalkozást különböző feladatok ellátásában. Többek között például olyan tevékenységekben vállalnak támogatást, mint a levezelés, ügyfélszolgálat, telefonálás.

 

Előfordulhatnak ennél összetettebb feladatok is, az Edulingo21 Kft virtuális asszisztensei például idegen nyelven is vállalnak segítségnyújtást szakfordítói segítséggel. A lehetőségek skálája tehát igen széles, így amennyiben Ön is gondolkodik külső segítség bevonásán, érdemes lehet elgondolkodni egy ilyen konstrukción. 

 

A szolgáltatás előnyei

 

Vállalkozóként, cégvezetőként könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy hirtelen nagyobb mennyiségű feladat szakad a nyakunkba. Ha úgy látjuk, hogy meglévő kollégáinkkal nem fogjuk tudni ellátni a megnövekedett mennyiségű teendőt, hatékony megoldást jelenthet egy virtuális asszisztens bevonása. Amennyiben nincs elegendő idő és kapacitás komplexebb feladatok betanítására, nagy segítség lehet az adminisztratív teendők alóli tehermentesítés is.

 

További előnyt jelenthet, hogy a virtuális asszisztens segíthet a hatékonyság növelésében is. Az ilyen kollégák rendkívül gyorsan tudnak információkat szerezni az interneten, a vállalkozó döntéseihez szükséges adatokat gyűjteni, elemzéseket készíteni. Ha tehát Ön is úgy érzi, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem sikerül elmerülnie egy-egy fontos témában, kiváló választás lehet egy asszisztens bevonása. 

 

Végezetül, nem elhanyagolható a költségek kérdése sem. Egy hagyományos asszisztens alkalmazása jelentős költségvonzatot jelent, ráadásul akkor is fizetnünk kell a szolgáltatásaiért, ha éppen nem is jelentkezik a számára kiadható feladat. Ezzel szemben a virtuális asszisztenciáért csak akkor szükséges fizetnünk, ha valóban igénybe is vettük a szolgáltatást. Ezenfelül nem kell aggódnunk a járulékok rendezése, illetve az irodai eszközök biztosítása miatt sem. 

 

Alkalmazás projekt jelleggel

 

Egy vállalkozás életében előfordulhatnak olyan esetek, amikor egy nem várt, hirtelen jött projekt miatt jelentősen túlterheltté válnak a kollégák. Nagy segítség lehet az ilyen helyzetekben külső segítséget hívni, hiszen ilyen gyorsasággal lehetetlen egy új kollégát felvenni, megvárni míg munkába áll, illetve betanítani. 

 

A virtuális asszisztens ezzel szemben azonnal munkához tud látni, megkímélve ezzel Önt és kollégáit is a folyamatos túlórázástól. 

 

Cégvezetőként könnyen válhatunk túlterheltté, és érezhetjük úgy, hogy nem bírunk már el a minket körülvevő feladatokkal. Egy virtuális asszisztens alkalmazása gyors megoldást nyújthat az ilyen esetekre, ráadásul szinte azonnal.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!