Az emberrel, amellett hogy garanciális szerviz után két nappal ellopják az alig használt kocsiját, néha azért szerencsére  jó dolgok is történnek. Az egyik ilyen valószínűleg életem egyik meghatározó élményének igérkezik. Holnaptól ugyanis három hétre Argentínába utazok egy kis kikapcsolódásra. Robert Ficot, a Lisszaboni Szerződést, a hazai blogoszférát és az MKP-t hátrahagyva vár rám a gleccsserek, pampák, pingvinek, fókák, bálnák, fjordok, vizesések, steak-ek, mendozai borok, a tango, Diego Maradona és Lionel Messi világa…


A barátnőmmel elhatároztuk, hogy megvalósítjuk egyik nagy álmunkat, és kellő előkészületek, anyaggyűjtés és felszerelkezés után 23 napba sűrítve, amennyire csak lehet bejárjuk Patagóniát, a Tűzföldet és Argentína egyéb részeit.

Előzetes útitervünk a következő:

Buenos Aires – Ushuaia (hajózás a világ legdélebben fekvő városából délre, a Horn fok irányába) – El Calafate (Perito Moreno gleccser) – El Chalten (Fitz Roy csúcs) – Puerto Natales (5 nap túra teljes felszereléssel a Torres del Paine nemzeti parkban) – Bariloche (Nahuel Huapi nemzeti park) – Mendoza (borkóstolás és vadvizi kajak) – Iguazu vízesés – Buenos Aires (Juan és Evita Peron nyomában) – Madrid – Schwechat.

Ezidő alatt lehetőségeimhez mérten igyekszek majd nem megfeledkezni a Körképről sem, és ha csak tudok, rendszeres beszámolókkal jelentkezem az „expedícióról” 🙂 Ha pedig ne adj isten erre mégsem lenne mód (és kedv a sok látnivaló mellett), hazatértem után, igérem, ezen a felületen mindent bepótolok. Addig is jó blogolást, kommentálást minden kedves olvasómnak és a szerkesztőtársaimnak, kollégáknak 🙂 Hasta Luego.

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!