Idén már harmadszor kerül megszervezésre a nagy hírnévnek és hagyományoknak örvendő „Gombaszögi Nyári Tábor” Krasznahorkaváralján. A szerdától vasárnapig tartó rendezvény jó alkalom nemcsak a kicsi világunkban elszórtan tanuló főiskolásoknak, hogy újra találkozzanak a régi „arcokkal“, hanem a középiskolásoknak is, hogy a táborlakók által megismerkedjenek a prágai, brünni, pozsonyi, nyitrai, kassai, komáromi, vagy akár a budapesti, pécsi és miskolci diákélettel és tanulási lehetőségekkel. Bár ilyenkor érdemes oldalra tenni a kötelezettségeinket, és csak hanyag eleganciával hátradőlve élvezni a napsütést és a jó társaságot.

A tábor a vár alatti kellemesen szituált autókempingben lesz. Romantikus és idillikus varázsát csak az esti koncertek és a kora hajnali órákban a „verebek rakoncátlankodása” zavarhatja meg. Az első élmények sokkhatásként érhetik az odaérkezőket:

fijuk
fijuk

Semmi sem adhatja vissza igazán a sátorozás örömét, és a csillagos ég alatti romantikázást. De aki a luxushoz van szokva, annak sem kell panaszkodnia:
satorozas
satorozas

… és az esőfelhőktől sem kell megijedni.
taborlako
taborlako

Azoknak a szülőknek mondom, akik féltik elengedni a csöppségüket, hogy nincs ok az aggodalomra, a szülői felügyelet biztosítva lesz:
4_223
… akárcsak az étkezés:
4_161
Idén is lesz műveltségi vetélkedő, tájfutás, ügyességi játékok:
2_133
2_162
A tájfutásban jó, ha az ember rendelkezik egy kis orientációs képességgel. A három évvel ezelőtti tájfutás győztesei (holtversenyben):
image2
A műveltségi vetélkedő győztesei is említést érdemelnek. Nagy csatában hódították el az aranyérmet:
4_095
A játékokon kívül előadások és beszélgetések is színesítették, ill. színesítik a programot:
2_229
Múltkor egy bűvész is szórakoztatta a közönséget:
2_264
Idén olyan előadók, ill. beszélgetőpartnerek lesznek a tábor vendégei, mint Hunčík Péter, pszichológus, író, Gyurgyík László, szociológus, Barczi Gyula, művészettörténész, Petőcz Kálmán, diplomata, vagy Szeder Laci, geográfus, akinek a fehéroroszországi kerékpártúrájának élménydús beszámolóját hallgathatjuk végig.

Az Andrássy Mauzóleumot Ambrus Tünde társaságában csodálhatjuk meg, míg Orosz Örs és Stubendek Attila a Honismereti Kerékpártúráról mesél majd (amiről már írtunk korábban is). Lesz várlátogatás, kastélylátogatás. A lazulni vágyók pedig az esti koncerteken tombolhatják ki magukat.
image3
Idén a disznótor lesz a tábor legjobban várt programja. A malacot a táborlakók Szászi Zoltán költővel és Agócs Gergely etnográfussal küldik át a másvilágra.

Asszem ennyi nosztalgia és beharangozó elég is lesz. Bővebb információk a Diákhálózat oldalán találhatnak az érdeklődők.

Akkor kellemes szórakozást és táborozást a résztvevőknek!
1_091

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!