egyebek

Alojz Hlina belovagol Budapestre

Június negyedike, a trianoni békeszerződés 90.-ik évfordulója közeledtével az egyes érdekcsoportok is mozgásba lendültek. Nagyban készülődnek már, ki így, ki úgy.

Nem titok, hogy a Slota féle Szlovák Nemzeti Párt (SNS), melynek támogatottsága az utóbbi időben jelentősen csökkent, mindent egy lapra téve szintén erre a napra készül. Az, hogy a megemlékezés kapcsán a szlovákiai magyarok részről mi lenne az ideális taktika annak érdekében, hogy ne mi juttassuk parlamentbe Slotát, most más lapra tartozik. Úgy néz ki viszont, hogy formálódik  egy lehetőség, mellyel Magyarország területéről is megtámogatható a dolog.

Alojz Hlina polgárjogi aktivista, akiről máshol, de itt a Körképen is már több alkalommal szóltunk, mai posztjában eredeti ötlettel állt elő. Június negyedikén Budapestre készül lóháton, melyet  szimbolikus ajándékként át szeretne adni a hivatalos képviseletnek.

Állítom, hogy Slotáéknak semmilyen kampányra nincs szükségük, felesleges a pénzt szórniuk (…) Elég, ha kivárják

Alojz Hlina (Kép: Heti Válasz)
Alojz Hlina (Kép: Heti Válasz)
június 4.-ét, majd világosan elmagyarázzák nekünk, nem hozzáértőknek, hogy mi is a nagy helyzet. A mi szlovák férfijaink a régi időkben szintén Budapestre jártak. Ki parlamentet épített, ki papnak tanult. (…) Örülök annak, hogy most én magam is Budapestre mehetek, mint a szeretett Szlovákia büszke állampolgára.”

“Közös történelmünket több régi legenda övezi, melyek érzékenyen hatnak. A szlovákok soha nem adták el a földjüket egy fehér lóért. Épp ezért, ha ez a ló lenne az akadálya, akkor ellovagolok Budapestre, melyet szeretnék szimbolikusan nem vissza, hanem ajándékba adni. Nem tudom, milyen reakciókat vált ki mindez, de azt tudom, hogy ha június 4.-ét meghagyjuk a radikálisoknak a Duna mindkét  partján, nem lesz nyugalom”. Írja Alojz Hlina ma délelőtti posztjában.

A magunk részéről  annyit tennénk hozzá,  kérjük magyarországi bloggerkollégáinkat és az egyes hírportálok képviselőit, hogy ha csak tehetik,  karolják fel mediálisan ezt az eseményt. Alojz Hlina, ill. maga az ötlet megérdemli.

Ha június 4.-én nem Slotáról, hanem Alojz Hlináról szólnak majd a hírek,  behúzhatjuk magunknak a piros pontot. Máris kifogtuk a szelet Slota vitorlájából, máris sokat tettünk annak érdekében, hogy a primitív nacionalizmus és sovinizmus a júniusi választásokat követően kiszoruljon a szlovák parlamentből.

Ami minket illet, a fenti üggyel kapcsolatos mindenféle logisztikai támogatást, tolmácsolást, örömmel vállalunk.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

g
2010. Már. 26. 15:58

nem ajanlom hogy pesten lovagoljon aznap egy tot is ...

Marius Haray
2010. Már. 26. 16:13

Gratulálok g, ezt nagyon megmondtad.

Sanya
2010. Már. 26. 16:17

Mivan g? Csak nem akarsz egyenlőség jelet tenni magad közé és azok közé akik annyira szeretnek?

g
2010. Már. 26. 16:33

nem,csak ne csinaljunk viccet a magyar nemzet gyaszabol! mert meg a vegen azthiszik mindent megtehetnek kovetkezmenyek nelkul....

nyomkereső
2010. Már. 26. 16:35

@g: Bocs, de nem érted. Javaslom fuss neki még egyszer.

g
2010. Már. 26. 16:36

mi ez a lovas mendemonda , meg ,hogy nekunkadja....es akkor mi lesz ,felejtsunk el mindent ? mondjunk le a reviziorol,testvereinkrol? nem tudok jokepet vagni semmi ilyesmihez...

tibi
2010. Már. 26. 17:10

@g.. eleg sajnalatra melto vagy, ha csak ilyen egysikuan tudsz gondolkozni... nem kell a dologban semmi mast keresni, mint ami: egy egyszeru gesztus Hlinatol a magyar nep fele... hasonlo egyszeru gesztus volt nemreg, amikor szlovakiai ertelmisegek egy csoportja koszorut helyezett el Pozsonyban Petofi szobranal marcius 15-en... szerinted milyen szandekuk lehetett vele? ... biztos meg akartak vele gyalazni Petofi sirjat, meg gondolom Hlina Budapesti lovasrohamat keszitettek elo vele... menj inkabb Jobbikos gyulesre, mert elkesel

samuelsson
2010. Már. 26. 17:22

idióta vadbarom hlina. be nemrjen menni oda egy tót is aznap, egyetértek!

tibi
2010. Már. 26. 18:20

hat eleg sajnalatos a jelenlegi magyar realitas... vak gyuloleten kivul masra nem vagyunk kepesek

bozambooo
2010. Már. 26. 18:27

Csak emlékeztetnék mindenkit arra,hogy "Augusztus 21-én MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR NEM KÍVÁNATOS SZEMÉLY SZLOVÁKIÁBAN" - Robert Fico kormányfő,1968-ra hivatkozva,Sólyom László be nem engedése után. "Ha június 4.-én nem Slotáról, hanem Alojz Hlináról szólnak majd a hírek, behúzhatjuk magunknak a piros pontot." Pajtás ez sosem fog megtörténni,mivel a tót médiának Slota a fizető tisztje,ezért szólnak róla napi szinten a hírek.

tibi
2010. Már. 26. 18:30

@samuelsson: en is leidiotabaromazhatnalak, es meg igazam is lenne, mert az okom es alapom is meglenne hozza anelkul, hogy ismernelek, mert a kommentodra mast nemigen lehet reagalni... viszont te olyan emberre mondasz ilyeneket, akit nem is ismersz... en nem istenitem ot, meg persze senki sem tokeletes, de o azert nagy ember, mert nyiltan a maganeletet es szemelyi szabadsagat kockaztatva es tamadasokra teve ki onmagat kiallt a szlovak nacionalista kormany ellen, Slota, Meciar, Fico ellen es mar lassan tobb mint egy eve huzodo "egyszemelyes kereszteshadjaratban" harcol az emberi hulyeseg ellen... olyanok ellen min az emlitett szlovak harmas trio, olyanok ellen mint "g" kollega, es nem utolsosorban olyanok ellen, mint te "samuelsson" ... szoval le a kalappal elotte

paulus.r
2010. Már. 26. 18:43

@g és @samuelsson - mi a fészkes fene ütött fejetekbe? Mi lenne ha végre mi "nem politikus" egyének tennénk pontot az egész vadbarom köpködésre? Régóta hallhatok - blogomban - mert tele a hócipőm Slota, Fico, Lajčák, meg többi idióta fröcskölődésével. Teljesen félreértitek és félremagyarázzátok Hlina akcióját. Jó lenne észrevenni, hogy itt két nép áll, még két nép fölött álló kormány. A politika nem rólunk szól és Hlina akciója sem a politikáról. Mi a fészkes fenét akartok??? Revíziót??? Minek, hogyan? Hogyan oldjátok meg hogy ne váljatok olyanokká mint akik Trianont előidézték??? Fel kéne ébredni! Lassan 100 év után mi a rossebnek feltépni újra a sebeket? Miért nem lehet előre tekinteni és az építő gondolatokat, nem nemzetidegen, vagy antimagyar köntösbe bújtatni. Bassz..... ah, úgy sem értitek!

ouzo
2010. Már. 26. 18:53

a szándék talán jó...Ua. lehet én vagyok többszöri olvasat után is egysíkú... Elég sok a párhuzam, pl: Horthy fehér lovas bevonulása Kassára, Felvidék magyarlakta területeinek visszavételekor... A magyar történelem egyik legszomorúbb napján egy szlovák férfi belovagol Budapestre...sztem ez eléggé visszásan hat. Aztán szimbolikus ajándékként átadja a lovat a hivatalos képviseletnek...meglehetősen pimasz dolog szerintem. A legenda szerint egy fehér lóért cserébe Szvatopluk(aki am morva volt nem szlovák, persze ezt ők ezt nem így tudják) átadta az országát...most ezt az ajándékot visszaküldik Budapestre. Ennek a szimnbolikus jelentése az is, hogy a mai Szlovákia területéhez a magyaroknak semmi köze. Ha a békeszerződés meghozatalakor a demográfiai határokat figyelembe veszik, akkor nem lenne fájó ennyire ez a nap. A szlovákok azt nem fogják fel, hogy jóval többet nyertek, mint amennyi megillette volna őket. Ez a gesztus teljesen máshogy nézne ki, ha ez a ló egy olyan Szlovákiából jönne, aminek pl nem része Kassa(1920-ban 90%-ban magyar város, magyarabb város kevés volt, még a történelmi Mo. területén is, míg be nem telepítettek 150.000 csehet és szlovákot)és aminek Zsolna vagy Nyitra lenne a fővárosa (nem a koronázó Pozsony, ami 1920-ban mindössze 20%-ban volt szlovák város) Ha ez a ló egy ilyen Szlovákiából jönne, akkor akár még a megbékélés jele is lehetne, meg görbe tükröt tartana a nacionalisták felé(mindkét oldalon), így sajnos minket is kigúnyol, akik éreznek valamit Trianonnal kapcsolatban. Én elhiszem, hogy ez az ember jót akar, de nem tudja felmérni mit okozna, többek között magának is. Ha pl. belefut egy jobbikos rendezvénybe, és megtudják miért jött, hiába fog magyarázkodni a szándékairól, úgy szétkapják szegényt. Így elképzeltem , h ezt megelőzvén kapna egy rendőri kíséretet, faszán nézne ki egy ilyen konvoj, közepén egy fehér lóval...nem tartom jó ötletnek! Szomorú am, hogy ilyen a viszony velük, de én sem tudom nem utálni őket... a történelmi személyiségeink neve után odabasznak egy ovát és szerintük máris szlovák, annyi mindent "loptak" már tőlünk... mit láttam a minap a youtubon?!: polak slovak dwa baratanki..(lengyel, szlovák két jó barát..).. tokajska a történelmi szlovák borvidék, ki is terjesztették rendesen a határát, van is belőle nagy uniós hajcihő.. meg ugye a kettőskereszt is ős szlovák jelkép, amit a mongoloid magyarok Cirilltől és Metódtól loptak... (Mi sem vagyunk sokkal jobbak am..."a kása nem étel, a tót nem ember"..a középiskolás történelemkönyvben ennyi van a szlovákokról: csonka társadalomban élő népcsoport, vezetőik főként evangélikus lelkészek...de ilyen h szlovák irodalom pl..nem hallottam róla, Európában szinte mindenki irodalmát vesszük, csak épp a volt kisebbségeinkét nem..) pedig genetikailag legközelebb ők állnak hozzánk, a népzenéjük és a kajáik is hasonlóak...mégsem szeretem őket

tibi
2010. Már. 26. 18:56

@bozambooo... ezzel mit akarsz kozolni? ... hogy Fico mindenegyes kijelenteset szentirasnak veszed? ... a kutyat erdekli Fico velemenye... Fico csak egy meghasadt szemelyiseg, aki nem tudja hogy mit beszel, es mit cselekszik... tole jo peldat venni es hagyatkozni ra, tenleg nagyszeru otlet... a szlovak nep szegyene, hogy ilyen ember van vezeto pozicioban... hagyatkozni ra tenleg hulyeseg, inkabb arra kell torekedni, hogy eltunjon a sullyesztoben... nyugodtan meg bedobhatsz par idezetet is Slotatol... azok is peldaertekuek minden tanulni vagyo ember szamara... nem a politikusokon mulik a dolog hanem a nepen... nem a politikusokat kell meggyozni, hanem a nepet... a tomeg akarata elott mindenki meghajlik... de nezve a negativ velemenyeket egy egyszeru gesztusra, aminek tulajdonkeppen semmi vilaguralmat megvaltoztato jelentosege nincs, tenyleg csak egy egyszeru gesztus, amit az emberek nem birnak felfogni, elgondolkodtat, hogy milyen is vilagban elunk, ha mar az egyszeru emberek sem latjak a kis dolgok pozitivumat .... vagy lehet, hogy nem is akarjak latni

tibi
2010. Már. 26. 19:12

@ouzo... szerintem nem kell benne mely elemzest keresni... Hlinanak van lotenyesztese is... ha sorgyara lenne, akkor szerintem egy hordo sort ajandekozna a magyaroknak ... lehet, hogy abban is lehetne sertest keresni, mert igy azt fejezne ki vele, hogy a magyar sorok ihatatlanok;)... ami persze nem igaz, csak mas izvilag... az hogy nem ismeri a tortenelmet (amit persze sokan elmondhatunk magunkrol) es nem tudja, hogy egy lo ajandekozasaval megserheti vele a magyar nepet, az a legkevesebb... mondom, egy egyszeru gesztus... nincs mogotte semmi sem... cseppet tulbonyolitjatok a dolgokat...

bozambooo
2010. Már. 26. 19:18

Igazad van tibi! Javaslom csatlakozzon még Román,és Szerb is.Üljenek le a Hősök-terén és baráti körben egyenek brindzát,zakuszkát és csevapcsicsát. "a szlovak nep szegyene, hogy ilyen ember van vezeto pozicioban…" Ahhoz képest megint a trónon fog ülni 4 évig. Amikor fickó pajtás és csapata kiutasította a Magyar Köztársaság elnökét,-az én elnökömet,elöljárómat,a legfőbb személyt aki engem képvisel bármerre jár a világban-,azzal engem is vérig sértett. A tótok 1968.Augusztus.21-re hivatkozva nem akarnak egy magyart sem látni az országukban.Mi meg 1920.Június.04-re hivatkozva nem akarunk ezen a napon egy tótot sem látni országunkban. Aljonz Hlina a kormányellenes megmozdulásait rendezze otthon. Ha jól emlékszem rá,mi sem mentük szlovákiába tüntetni qrcsány és kabinetje ellen.

tibi
2010. Már. 26. 19:28

"Ahhoz képest megint a trónon fog ülni 4 évig" ... jaja, nagyon ugy nez ki a dolog... de latod, hogy milyen hulye a nep Hlina "egyszemelyes kereszteshadjarataban" tulajdonkeppen csak ket dolgot szeretne elerni: 1. a kormanyon levo "ertelmetlen" emberek megbuktatasat, 2. a szlovak-magyar kapcsolatok javulasat... bar ez a masodik sokkal nehezebb dolog, mert jelen esetben mindegy, hogy ki ul a szlovak kormany vezetosegeben, mindegyikuk a magyar kartyara jatszik

ouzo
2010. Már. 26. 19:34

alapvetően szimpatikus nekem Hlina, csak ismerve a magyar médiát, nem a szándék lenne kihangsúlyozva...hanem a fehér ló, június 4-e és, hogy szlovák. Nem kell mély ismeretekkel rendelkezni a történelemről, h Magyarországon az embereknek Horthy jusson eszébe a fehér lóról. A jó hír nem hír, viszont ennek a negatív oldalát meg lehet lovagolni, sztem félre is fogják magyarázni, szegény Hlinából meg lesz egy pimasz provokátor... ez megint csak felkorbácsolná az indulatokat. Ha mégis ezt az eseményt lehet irányítani, és a média is tényleg mellé áll, akkor tök jó. Am lehet, h csak én látok rémeket. Azt kívánom , h legyen sok ilyen megmozdulás, csak ne lehessen őket félreértelmezni.

tibi
2010. Már. 26. 19:44

mindent felre lehet ertelmezni, es mindent maskeppen lehet magyarazni... az csak rajtunk mulik, hogy mit akarunk felremagyarazni es mit akarunk maskeppen ertelmezni... minden cikket es allitast szet lehet szedni jo ervekkel... minden nezopont kerdese, hogy mit akarunk latni a dolgok mogott, fuggetlenul attol, hogy mi is a dolog valodi ertelme... egy vezeto ujsag foszerkesztoi cikket is darabokra lehet szedni jo ervekkel, ha hulyesegeket ir

cinkos
2010. Már. 26. 20:48

Szerintem ha Magyarországon nem lenne annyira szörnyű a helyzet, amennyire az, ez tényleg lehetne egy jópofa gesztus. Csakhogy Magyarországon egyre kevesebb embernek van humora. Láttátok ezt? http://www.parameter.sk/blog/berszivo/2010/03/24/komcsit-fogtak Ez a magyarországi általános elbutulás pontos képe. Hlina netán azt várja, hogy vörös szőnyeget terítenek majd elébe? Június 4-én Vonáék már az Országgyűlésben fognak fröcsögni, még harsányabbak, még őrültebbek lesznek.

ouzo
2010. Már. 26. 21:07

ne csak kishazánkat szapuljuk, kb ennyire gáz a helyzet Szlovákiában is - sztem

ződborsó
2010. Már. 27. 00:54

hát, lehet, hogy egy adott intelligenciaszint felett már nem egysíkú a dolog, de mivel a sokat emlegetett nép adja meg az alaphangot és a nem éppen békére áhítozó média, szerintem sem szerencsés ez a Hlina akció. még ha egészséges szlovákiai magyarként hajlandó vagyok látni benne a baráti gesztust, viszont szerintem ebben az esetben ez kevés. szerintem ugyanúgy tisztában lehet ő is vele, hogy többet ronthat vele, mint épít. ilyenkor nem elég az emberek 10%-nak beszélni. hasznosabb lenne talán a 30-40% smerszavazó jórészét másfelé terelni...(de ugye vagy építő kritika vagy semmilyen...nincs ötletem :( )

Atom
2010. Már. 27. 10:00

Szerintem, meg üzzenni kéne Hlinanak hogy ha lehet ne fehér, hanem fekete lóval jöjjön. Igy nem sértené meg a megemlékezés varazsát. De sajnos tudva levő, hogy ilyen JOBBIK fajta bagázs akkor is fröcsögne. És ha valóban igy lenne, akkor lehet észre venni hogy az a társaság se jobb mint a sns, mert csak gyűlöletet kelt mint megbékélést. Ez egy jó példa lenne arra hogy egyáltalán akarnak-e a magyarok megbékélést vagy tényleg csak annyi eszük van mint a szlovákoknak. És ha ha igy van akkor persze mi felvidékiek isszuk meg a levét, mert kiderül hogy az anyaországban se jobb a helyzet mint szlovákiában.

nyomkereső
2010. Már. 27. 10:30

@Atom: jó meglátás, továbbítom Hlinának. A fehér ló valóban csak árthat.

cinkos
2010. Már. 27. 11:16

szerintem legyen inkább lila ló, azzal legfeljebb a milka-frakciót sértheti meg

gyúrunk vazzeg
2010. Már. 27. 13:02

a sok barom libsi... az ész megáll... :D "a Jobbik féla banda akkoris fröcsögne"... atyaég... ha nektek az igazság kimondása és a mellette való kiállás "fröcsögés" akkor nálatok kár a szóért... szegények, komolyan sajnállak benneteket... de szerencsére az időtök lejárt. hlina meg el ne merjen menni Pestre aznap, mert párps lábbal lesz seggberúgva ő is meg a lova is :D

Atom
2010. Már. 27. 13:23

Na figyelj Gyurunk wazzeg... Látszik hogy neked az agyad helyett is izom van. Pont az ilyen izomagyu félnótások miadt nem lessz sose megbékélés. Igazán fölfoghatnátok mör hogy trianon megtörtént és nagy-magyarország nincs többé. Szomorú tény, de igy van. És ahelyett hogy a határon túli magyarokat segitenetek azzal hogy nem szitotok gyűlöletet mint egyes szlovakok, ahelyett Jobbikosan kiutáljátok azokat akik megbékélést akarnak. Hát rajta legyetek olyan ócskák mint a szlovákok: Önekik úgyis ez a céljuk, hogy aztán az EU orra alá dörgölják hogy milyen nacionalizmus meg radikalizmus folyik magyarorszgon. Ez az Jobbik... Csak igy tovább...

beeble
2010. Már. 27. 18:36

Nem tarom jó ötletnek. Sőt, igazából nagyon rossz ötletnek tartom. Temetőbe, gyásznép közé nem szoktak bohócruhában, cigánykereket hányva bemenni, hogy felvidítsák az özvegyet. A fehér lónak meg aztán lószag helyett igencsak provokációszaga van, gondolom nem kell, magyarázni, miért. Ez az akció nem kevésbé eszement és értelmetlen, mintha valaki azzal akarná kifogni a hazai antiszemiták vitorlájából a szelet, hogy január 27-én besétál Tel-Avivba, gázpalackkal a hátán, amit aztán odaajándékoz a Knesszetnek. Hlina, legyen eszed!

nyomkereső
2010. Már. 27. 18:41

@beeble: hogy Hlina épp fehér lovon készülne, a bejegyzésében sehol sem szerepel. Ezt csak (figyelmetlenségből, vagy más célból, nem tudom) a szlovmagy média egy része állítja kész tényként. Sajnos.

bozambooo
2010. Már. 27. 19:15

@Atom:"Ez egy jó példa lenne arra hogy egyáltalán akarnak-e a magyarok megbékélést vagy tényleg csak annyi eszük van mint a szlovákoknak." Azt hiszem az elmúlt években a magyarok elég sok esetben "baráti" jobbot nyújtottak tahiTÓTok felé,és elég sok minden felett szemet hunytak. Ez a Hlina féle megmozdulás is csak annyira "baráti gesztus",mint pár hónapja a kassai "művészek" kreációja,miszerint kifigurázták szlota sértegetéseit,mégis mindenki a magyarokon röhögött. Trianont a magyarok benyelték,kárörvendőknek ezen a napon nincs helye magyarhonban.

ződborsó
2010. Már. 27. 20:06

Bizonyos mértékig egyetértek, hogy alapjába véve szomorú esemény és emlékezés, és sajnos manapság nem úgy él a köztudatban, mint kéne, és ezzel nem arra gondolok, hogy Trianon-fóbiában kéne mindenkinek szenvedni. De nem árt észrevenni, hogy a továbblépés okán, sokszor átfordulunk a ló ( :) ) túlsó oldalára és ugyanolyan szemellenzősen védjuk a szerintem már túl-liberális állaspontokat. Egyensúlyt. amen. :) ps: Hlinának és a kassaiaknak ott a pont. még mindig. ;)

matthew
2010. Már. 27. 23:52

Nem magyar - szlovák kérdés ez, hanem tisztesség és becstelenség kérdése. Minden tisztességes gesztusnak csak örülni lehet ebben az elmérgesedett helyzetben. Minél több ilyen civil kezdeményezésnek kellene megvalósulni. Nem egymást kellene még itt is sértegetni. Ha a francia és a német nép többsége nem akarta volna a normális együttélést Európában akkor hiába erőlködött volna Adenauer és De Gaulle. A mi nemzeteinknek pedig sajnos nincsenek ilyen vezetőink. Akkor legalább az egyszerű embereknek legyen esze.

kovax
2010. Már. 29. 09:22

Na, összegyűlt a nemzet színe-virága! :-( A magyar nemzeti szélsőjobb Trianont a Holocaust-hoz mérhető tragédiának kívánja beállítani és ezért a lovaglós poénkodást egy nagyon ízléstelen provokációként éli meg. Persze ez a gesztus nem a magyar nemzeti szélsőjobbnak szól, hanem a magyar társadalom más rétegeinek, de nekik ugye kuss van, ha a magyar nemzeti szélsőjobb gyáznapot tart. :-(

kovax
2010. Már. 29. 09:36

@ouzo Jól látod a dolgokat.

beeble
2010. Már. 29. 10:21

@kovax Elég szomorú az, hogy azt a magyart, aki Trianont tragédiaként éli meg, szélsőjobbosnak próbálja beállítani az internacionalista-neoliberálisok színe virága... Trianon évfordulóján nem a szélsőjobb, hanem a magyarság nemzeti öntudatú része tart gyásznapot, és méltán elvárja, hogy a gyász méltóságát ne zavarják meg se eszement soviniszták, se internacionalista-neoliberális bohócok.

kovax
2010. Már. 29. 11:39

Minden józan magyar ember tisztában van azzal, hogy Trianonban igazságtalanul húzták meg a határokat. Ezt a mai napig hangoztatni kell, mert ez az igazság. De! Ebből gyásznapot kreálni szerintem kontraproduktív baromság. Trianon megszüntette Nagy-Magyarországot, most kellene egy Trianon II. amely meg Nagy-Szlovákiát szüntetné meg. De legalább azt kellene tudatosítani, hogy nem igazán van minden rendben a ht magyarok jogi státusza körül. Nem a kettős állampolgárságra gondolok, inkább arra, hogy nincsenek magyar többségű középszintű közigazgatási egységek.

kovax
2010. Már. 29. 12:54

"Ha június 4.-én nem Slotáról, hanem Alojz Hlináról szólnak majd a hírek," A magyar nemzeti szélsőjobb nem akarja, hogy aznap "tót"-okról szóljanak a hírek, piás bohóc vagy másmilyen bohóc egyre megy, egyik sem kell. A magyar nemzeti szélsőjobb Nemzeti Gyásznapot ül akkor, csak Nagy-Magyarország elvesztése felett érzet gyásznak van létjogosultsága szerintük. Tuti, hogy atrocitás érné Hlinát (milyen név ez?! Majdnem HLINKA!) Minimum egy meleg büszkeség napja szintű biztosítást igényelne. Kell ez nekünk?

nyomkereső
2010. Már. 29. 12:56

@kovax: Én a szlovák sajtó híreire gondoltam.

bozambooo
2010. Már. 29. 12:57

@kovax:"A magyar nemzeti szélsőjobb Trianont a Holocaust-hoz mérhető tragédiának kívánja beállítani és ezért a lovaglós poénkodást egy nagyon ízléstelen provokációként éli meg." Mellé fogtál pajtás. NEM VAGYOK SZÉLSŐJOBBOS,SEM GÁRDISTA,SEM JOBBIKOS!!!! Kezd el híresztelni szlotákiában,hogy van egy magyar vállalkozó,azaz ÉN,aki Augusztus 21-én egy T-34-es harckocsival be kíván gurulni Észak-Komáromon át szlotákiába.

kovax
2010. Már. 29. 13:12

@nyomkereső A szlovák sajtó is Hlinát ért atrocitásról szólna, amire Slota rögtön reagálna, hogy lám, lám ezek a magyarok. A magyar nemzeti szélsőjobb azt akarja, hogy Szlovákiában is arról szóljanak a hírek, hogy a magyar emberek soha nem fognak beletörődni Trianonba. (Hajlamosak magukat összekeverni a NÉP-pel: ők a jó magyarok, akik nem törődnek bele, a többiek meg az agymosott idegenszívűek) Értem én a próbálkozást, hogy ne a magyar és a szlovák nemzeti szélsőjobbról szóljon az a nap, de szerintem csak a földönkívüliek földre szállása tudná csak felülírni a trianonozást.

nyomkereső
2010. Már. 29. 13:18

@kovax: épp ezért lett időben meghirdetve a dolog, hogy legyen idő felkészülni rá. A magyarországi média szépne elmagyarázhatná jó előre, miről is akar szólni Hlina akciója. Készíthetne vele beszélgetést arról, mi készül. A céljairól, a szimbolikáról, miegymás. Ja, hogy ehhez akarat is kéne, és a félreértelmezés (lásd fehér lóról szólnak már most a híradások az Új Szóban és más helyeken) meg a cirkusz igazából a nagy többségnek megfelel? Hát igen.

kovax
2010. Már. 29. 13:20

@bozambooo "T-34-es harckocsival" Azok még hadrendben voltak 1968-ban? Amúgy Hlinában csak azt értékelem, hogy érzi, hogy valami nagyon el van baszva a szlovák-magyar viszonyban, de jobb lenne ha inkább jobban elmélyedne a kérdésben, mielőbb valami baromságot csinálna. Ő pl. nem is érti, hogy a magyarok kapásból megkérdeznék, hogy neki szlovákként mi köze a morva uralkodó fehér lovához? Ennyire nincs közös alap a gondolkodásunkban.

kovax
2010. Már. 29. 13:35

"A mi szlovák férfijaink a régi időkben szintén Budapestre jártak. Ki parlamentet épített, ki papnak tanult. (…) Örülök annak, hogy most én magam is Budapestre mehetek, mint a szeretett Szlovákia büszke állampolgára.” Szerintem ne lóháton jöjjön. A 19. században már inkább postakocsikon, szekéren utaztak, vagy gyalogszerrel. Tudom, hogy a szlovákoknál élő legenda, hogy a szlovák kőművesek építették fel Bp-t. De ezzel már nem nagyon lehet, mit kezdeni. Pl. roma útépítők készítik Mo. közútjait, mégsem következik ebből semmi a roma-magyar kapcsolatra nézve. Manapság a szlovák építőmunkások Írországban dolgoznak, na és? A papság sem igazán nyerő hívószó napjaink pedofil botrányainak tükrében, evangélikus lelkészek meg Németországban tanultak. Túl sok dolgok akar egyszerre ez a fazon! A fehérló legenda tényleg egy mese, hisz a résztvevők nem egy időben éltek. Ezt mindenki tudja, de a legendákat a helyükön kell kezelni. A modern nemzeti mozgalmak korától vannak inkább a máig élő problémák gyökerei. Elég lenne odáig lemenni.

PhD
2010. Már. 29. 14:40

Már látom lelki szemeimmel a válaszulkészített montázsokat, amint Vona Gábor (vagy Orbán Viktor) fehér lovon átlovagol a komáromi hídon! :-)

PhD
2010. Már. 29. 15:02

Na meg hogy ők építették a magyar Parlamentet... Akkor én most vigyek egy téglát Pozsonyba, jelképezvén hogy a pozsonyi várat meg magyarok építették??? félelmetes ez a kisebbségi érzés ami a szlovákokban van. Persze én el se tudom képzelni azt az érzést, milyen lehet az amikor az országom déli részén én csak kisebbség lennék.

beeble
2010. Már. 29. 19:52

@kovax "Amúgy Hlinában csak azt értékelem, hogy érzi, hogy valami nagyon el van baszva a szlovák-magyar viszonyban" El bizony, mégpedig, mondjuk ki nyíltan, az, hogy egy félmilliós nemzetrész egy másik nemzet maga által is nyíltan nemzetállamnak titulált országában kénytelen élni egy csaknem évszázados ostoba politikai döntés következtében. Ez a döntés mérgezi ma is, amikor az akkor élők és a felelősök már rég a sírba szálltak, a két nemzet viszonyát, és fogja mérgezni egészen addig, amíg erre az áldatlan helyzetre megnyugtató megoldás nem születik. Persze, úgy nehéz, hogy az egyik fél eleve elzárkózik még a téma felemlítésétől is. Kapiskálod már, hogy a trianoni diktátum nem Nagymagyarország elvesztése miatt olyan gyászos?

kovax
2010. Már. 30. 09:35

"a trianoni diktátum nem Nagymagyarország elvesztése miatt olyan gyászos?" Attól függ kinek. Én tökéletesen tisztában vagyok ezzel a kérdéssel, de a frusztált egyszerű szélsőjobbosok nem így gondolják. Szerintük a Felvidék a miénk volt. Arról nem is beszélve, hogy fogalmuk sincs az Osztrák-Magyar Monarchiáról. Trianonnak amúgy már volt revíziója Bécsben és már ezt a revíziót hatálytalanító párizsi békeszerződés hatályos. Trianonban igazságtalanul húzták a határokat, mert nem az etnikai, hanem a gazdasági (vasút, ipar, mg.) szempontokat vették főleg figyelembe. Ami érthető, mert naná, hogy az antant az új barátaikat támogatta régi ellenségeivel szemben. Ami máig tartó fájdalom, hogy ezt a nyilvánvaló igazságot képesek egyesek elhazudni és valami jogos kárpótlásként felfogni, pedig be kellene látniuk, hogy a magyar államhoz az évszázadok alatt kialakult lojalitás teljesen természetes volt, teljesen értelmetlen a mesterséges lojalitás erőltetése. A szlovákok akkor lennének jófejek, ha kivonulnának a déli sávból a kényszerítő jogszabályaikkal. Hagynák az ott élők önszerveződését közigazgatási szintem is, nyelvi szinten is. Egyszerűen északabbra húznák meg a határt*, ahonnan érvényes lenne a nyelvtörvény, a hazafiassági törvény etc. Rengeteg szlovák lakos lenne aki nem menekülne sírva északra, mert kijönne a magyar szomszédaival (remélem). Tehát fel kellene vállalni, hogy igenis anyanyelvi alapú (nem etnikai, mert az valami "faji"-ságot is jelenthet) megyéket kíván a magyarság magának Dél-Szlovákiában! *Az 1861-es memorandum is jóval északabbra képzelte el a szlovák kerületet.

plajbászos kenyér
2010. Már. 30. 14:57

“Amúgy Hlinában csak azt értékelem, hogy érzi, hogy valami nagyon el van baszva a szlovák-magyar viszonyban” - ez így van, egyetértek. de azért elég messze van a dostálos fellépéstől a kevésbé pallérozott elméjű hlina. az, hogy valaki nem akar provokálni, még nem menti fel az alól, hogy provokál. kicsit, mintha valami félamatőr magyarországi aktivista szlovákiában demonstrálna, hogy "nincsen semmi bajunk a tótokkal". aztán megnézhetné magát.

plajbászos kenyér
2010. Már. 30. 15:01

nyomkereső, szerintem amire te gondolsz, az a kozmetikázás: jó az ötlet, csak épp próbáljuk meg kiretusálni a lovat.

nyomkereső
2010. Már. 30. 15:10

@plajbászos kenyér: "elég messze van a dostálos fellépéstől a kevésbé pallérozott elméjű hlina." Az valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy Hlina és Dostál a minap együtt szervezett kormányellenes tüntetést, melyen a teljes ellenzéket is sikerült közös platformra hozniuk. http://hnonline.sk/slovensko/c1-40131200-na-namesti-snp-sa-bude-demonstrovat-proti-vlade Vagy Dostál nyílt kiállása Hlina mellett: http://dostal.blog.sme.sk/c/217524/Verim-Hlinovi.html

plajbászos kenyér
2010. Már. 30. 17:05

nem azt írtam, hogy nincsenek egy platformon, hanem hogy a demostrációjukban az egyik általában telitalálatos, a másik meg próbálkozik. véleményem szerint ha valaki valamit megpróbál a nagypolitika szintjén, és ejt egy-két hibát, akkor azt illik a nevén nevezni.

Attila bácsi
2010. Már. 31. 21:19

Feleim! Ha polgári kurázsiból kiveszik a humor, akkor vehetjük a kötelet... de csak a saját nyakunkra :-)

kovax
2010. máj. 06. 09:52

Hlina in action: Videó! http://tvnoviny.sk/spravy/domace/slotove-protiromske-plagaty-prelepila-bilbordova-spolocnost.html

omboz
2010. máj. 31. 11:08

Ez a derék atyafi mit szeretne elérni ezzel? Tótországot visszavenni, vagy a maradék országunkat ahhoz csatolni?

[...] előtti utolsó nagy előadás. A színpadi kellékek már mindenütt készen állnak. Lóátadás Orbán Viktornak az egyik, Trianon-emlékoszlop a másik [...]

Terentius
2010. jún. 03. 15:23

Én ezt nem értem!Megfigyeltem,hogy főleg a határon túliak nem akarják a revíziót!Pedig nektek kellene a legjobban akarnotok!Én határon innen nagyon remélem,hogy megérem azt amikor minden magyar egy országban fog egyesülni megint.Nem akarok teljes revíziót,mert akkor sok söpredéket kapunk vissza sajnos és megint mi leszünk kevesen vagy épphogy többségben.Amit Horthy elért bőven elég lenne!

Lester87
2010. jún. 03. 15:45

Szomorú, hogy ennyi liberális nemzetáruló puhány b..i él magyarországon, a radikális szervezetek és fiatalok jelképezik az országotok becsületét. Ha tőletek függene Magyarország már rég nem létezne, így is sok liberális p... már arról beszél, hogy mért lenne jó ha Izrael felvásárolná Magyarországot. Szégyen. Ti mindenkit védtek csak a magyarokat nem. Régen nemzetárulásért kötél járt, azt érdemelnétek most is ! Üdv Székelyföldről!

absolut
2010. jún. 03. 16:16

Lester 87 nek igaza van. Amúgy meg kedves felvidéki magyarok köszönöm hogy hozzászólásaitokból most tudtam meg hogy egy fröcsögő, beszűkült tudató bunkó állat vagyok, csak mert a jobbikra szavaztam. Gratulálok nektek. Ha minden magyar aki szeretne a felvidéki magyaroknak állampolgárságot adni és reméli, hogy egyszer egy országban ébredhet fel minden magyar, egy fröcsögő bunkó akkor megérdemlitek sorsotok, mert magatok alakítjátok. Mondhatnám, hogy megérdemeltétek a trianon utáni gyilkolászást, a cseh munkaszolgálatot, a benes dekrétumokat, és még sorolhatnám. Természetesen nem mondok ilyet, mert nem így gondolom, és mert rengeteg normális, rendes ember van "odafent". Vigyázzatok! Vigyázzatok hogy nehogy a nagy liberális utópisztikus béke gondolata elvakítson titeket. Az emberi természetből adódóan ez nem lehetséges, és olyan vadhajtásokat eredményez mint amilyen az szdsz volt minálunk. A legfájóbb és legundorítóbb dolog, hogy a szlovákok folyamatosan szemen köpnek titeket, ti mégis a saját fajtátoknak fordítotok hátat, és minket kritizáltok. A magyarok nagy betegsége, a turáni átok vagy ki hogy nevezi. De csináljátok nyugodtan a tenni akarók kitartását soha nem tudjátok letörni. Mellesleg aki nem tudja felfogni a "fehér lovon belovaglás" történelmi mondanivalóját, olvasson magyar történelmet. Az is szomorú hogy ezt magyar embereknek kell mondanom. Ja és Alojz Hlina épp most avatott táblát slotával. Grat hlinához!

Sün!
2010. jún. 03. 16:22

Nehogy egy cinikus parádét merjen csinálni ez a tót veréb Horthy Miklósból,Trianonból és a magyarokból! Ebből háború lesz ha így folytatják. Szebb Jövőt!

Sün!
2010. jún. 03. 16:30

http://kuruc.info/r/3/60651/ Ajánlom MINDEN MAGYARUL TUDÓ figyelmébe!!!

András
2010. jún. 03. 16:41

Milyen szánalmas barom ez az alojz... :D

Csaba vezér
2010. jún. 03. 16:44

A történelem megismétli önmagát. Már jócskán letelt az 500 év. :)

Hunger
2010. jún. 03. 16:58

Gondolom Petőfi szobrát azért koszorúzták meg, mert szlovák származású volt.. persze kicsit furcsa, hiszen ahogy én tudom - lehet nem jól - a tóték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején a magyarok ellen voltak, remélve, hogy elszakadhatnak tőlünk, csak úgy mint más nemzetiségi.. Amúgy ez a belovaglás Pestre, valószínűleg inkább annak a jelenetnek a tót verziója akar lenni, amikor a második VH idején Horty belovagolt a Felvidékre - jogosan. Az ilyen álszent, álmagyarbarát gesztusoknak, mindig van egy tót hátsó szándéka vagy gondolata. Azzal, hogy egy tót belovagol fehér lovon Budapestre, nemzeti tragádiánk 90. évfordulóján, amikor a magyar lakosság 1/3-a, és területünk 2/3-a idegen, magyargyűlölő kezekbe került ezzel 90 évnyi megaláztatást és asszimilációt hozva a határon kívül rekedt magyar lakosságra, szerintem egy durva provokáció, a magyar tűréshatár feszegetése - az elmúlt időszak történései után Felvidéken. Máshol, olyan országokban, melyek nincsenek egy közös - számukra sokszor előnytelen - unióba kényszerülve, ezek a provokációk casus belli-nek számítanának már régen. Mi meg csak tűrünk és bégetünk, a saját antifáinkkal, meg szélsőjobbozó libsijeinkkel kell foglalkoznunk, ma is rohasztanak a belső ellenségek, csak most más fajták mint a történelmi Magyarország területén, szégyen..

Hunger
2010. jún. 03. 17:02

Kicsit emlékeztet ez a helyzet arra amikor a Tom és Jerry-ben a bulldogot kikötözik ezért Tom a macska bátran húz egy határvonalat - amit a kutya nem tud átlépni - és arról a határvonalról folyamatosan baztatja, piszkálja a kutyát, kihasználva annak kiszolgáltatott helyzetét, hogy nem tehet semmit. De aztán a kutyát elengedik és méltó bosszút áll. Ezen a gyerekes történeten keresztül talán a legprimitívebbeknek is világos lehet, hogy mi is folyik manapság a magyarság ellen, főleg Felvidéken..

Vesszen Slotakia!!!! Vesszen Trianon
2010. jún. 03. 17:19

A Slotákok azt ünneplik, hogy ennyi magyarnak árthattak, árthatnak a mai napig? Kötekednek velünk? Aug 21-én nem akarnak magyart látni a lopott országukban? Mi sem akarunk júni 4-én slotákot látni Magyarországon. Ha sokat okoskodnak, sz...á tapossuk őket előbb-utóbb! "M zárolt" nullkilométeres tankból van 10× annyi nekünk, mint a Slotákoknak működőképes! Okoskodjatok csak, megkapjátok. (...kimoderálva)... be ne merjél jönni a határon! Nemzettársaim, MAGYAROK, ti ott Budapesten! Ne hagyjatok ilyen nemzetgyalázást véghez vinni! Ne hagyjátok, hogy SAJÁT FÖLDÜNKÖN gúnyt űzzön belőlünk egy lopott ország korcs sarja, aki segít leleplezni egy Trianont ünneplő táblát az alkoholista krumpliorrú Slotának! Lépjetek fel ellene! VESSZEN SLOTAKIA, VESSZEN TRIANON!!!!

mano
2010. jún. 03. 18:32

te szerencsétlen,milyen tankokról beszélsz?Az egész dunántúli haderőnk 2 oldalkocsis pannonia motor.Még azokhoz a szerencsétlen grippenekhez sincs fegyverzet,igaz levegőben utántölthető.Jo vicc mi?Megfordulni nem tud alégtérben.Az m-zárolt tankokat pedig felejtsd el.

Vesszen Slotakia!!!! Vesszen Trianon
2010. jún. 03. 19:14

Te már csak tudod, hogy áll a Magyar Honvédség hadereje, okos vagy, egyes fiam, leülhetsz! A Szovjetunió mind az északi, mind a déli szláv népeknél és a lengyeleknél jelentősen legyengítetve érkeztette a haditechnikát, Magyarországra érkeztek egyes egyedül a szocialista blokkból teljes értékű minden fegyverzettel ellátott haditechnikai eszközök. Gondolok itt például arra példaként, hogy a jugó Migeket lokátorokkal vezették célra a dél-szláv háborúban, míg az orosz és Magyarországra szállított orosz ugyanolyan típusú Migeken önálló tűzvezető és célravezető rendszer volt (van): Előbb tájékozódjál kicsit arról a két Pannónia motorról és a MIG-eket se írd le, mert azok attól, hogy nem NATO kompatibilisek, még jelentős csapásmérő erőként várakoznak működőképesen a földön. Ennyi nagy vonalakban.

zoliman
2010. jún. 03. 21:46

Én Pozsonyi vagyok és ismerem Hlinát, egyszer verekedtem vele. Nagy szarkeverő, én magdobálnám paradicsommal, vagy valami hasonló...

mano
2010. jún. 03. 22:17

NA ha annyira tisztában vagy a honvédség helyzetével,akkor menj el a tatai laktanyába, és keresd meg azokat a m-zárolt t-72eseket.Szerintem Irakban megtalálod,hála Szekeres úrnak azt is elkótyavetyélték mint a fél országot.A migek pedig lehet várakoznak valahol csak már nemhinném hogy Mo-gon.

Bimbo sk
2010. jún. 03. 22:25

Hulyeorszag egy Legoland es nem orszag es buta ongylkossal tele kupleraj.Mt akartok elern haborut?Az egy okos megoldas?

Bimbo sk
2010. jún. 03. 22:32

Es meg valami.Azon epiteni hogy magyarsag es magyarul tudo vagy magyar szivek bla,bla...egy mely szakadekba iranyul mint a stupid magyar gazdasag az Orbittal hazugtorpevel az elen.Kesz rohej vagytok parasztok.

Bimbo sk
2010. jún. 03. 22:46

Čo priniesol rok 1989? Čo máme z NATO a EU? Nič. Doslova. Prišiel chaos a tragikomédia. Ľudia po pás vo vode a nad nimi bilbordy za miliardy o znalostnej ekonomike, výmene opotrebovaných, akejsi katolíckej ceste, o tom, že modrí to dokážu, o dvojitom občianstve... Opýta sa niekto SMK, že prečo za 8 rokov vo vláde neurobila nič pre cesty a hrádze na južnom Slovensku? Namiesto toho kváka o priezviskách, tabuliach, občianstve, turulovi, Štefanovi... Opýta sa niekto KDH načo už 20 rokov stavia kostoly jeden za druhým (zívajúce prázdnotou) a pritom niet na opravu školy, kultiváciu potoka...? Opýta sa niekto SDKU čo robili 8 rokov, aby záplavy nemali také drastické dopady? Ľudia sa však už ani nechcú pýtať, radšej si to hodia okolo krku...

Bimbo sk
2010. jún. 03. 22:48

Jo etszakat turulok!

zoliman
2010. jún. 03. 23:27

Bimbo, ja ťa chápem, ale myslim si ze ides na to zle.

Betyár
2010. jún. 04. 01:06

Nem szerencsés dolog ez a belovaglás, de ha ez az ember nem provokátor és jó szándék vezérli jöjjön a koma, adja ajándékba a fehér lovat szimbolikusan a "nemzeti" vágta főszervezőjének, akitől a lóért fizetségül a hittestvérei által eddig megszerzett földet kérje a szlovák nemzet számára. Szerintem jobb lenne úgy nekünk, ha ezután is csak a történelmileg honos nemzetekkel kellene osztoznunk a Kárpát medencén, mint új hódítókkal. Nektek többé-kevésbé megy a dolog a Felvidéken, jobban mint a gázai palesztinoknak. Megáll az ész. Senkinek nem tűnik fel, hogy idehaza idegenszívüek nagy pénzért Trianon emléknapján teremtenek nekünk nemzeti lovashagyományt? Ébredjetek már fel!!! A tótok nem ellenségeink, hosszú időn át harmóniában éltek velünk a többnemzetiségü és vallásszabad(!) Magyarországon. Katonailag nem vesztette el Magyarország a háborút. Nézzetek utána kik gyakorolták a hatalmat 1918-tól Trianonig.

Attila
2010. jún. 04. 07:49

Sziasztok Valahogy nem tudok elmenni mellette: "Írta paulus.r, ekkor: 2010. március 26. 18:43" "Mi a fészkes fenét akartok??? Revíziót??? Minek, hogyan? Hogyan oldjátok meg hogy ne váljatok olyanokká mint akik Trianont előidézték??? Fel kéne ébredni! Lassan 100 év után mi a rossebnek feltépni újra a sebeket? Miért nem lehet előre tekinteni és az építő gondolatokat, nem nemzetidegen, vagy antimagyar köntösbe bújtatni. Bassz….. ah, úgy sem értitek!" Ez itt a baj szerintem. "kedves" paulus.r szerinted inkább hagyni kellene a nemzetünk 1/3-át hogy beolvadjon más népekbe? Mert elrabolták a történelmi Magyarország 2/3-át és vele a nemzetünk 1/3-át (csak a magyarokról beszélek!!!) szerinted le kellene nyelnünk szó nélkül? azért mert eltelt 90 év? akkor lesz itt béke ha a magyarok nagyjából 1 országban lesznek és nem pedig így ahogy most vannak... Igen revíziót akarunk nagyon sokan legalábbis az etnikai határok figyelembe vételét ez megvalósítható lehetne és hidd el mindenkinek jobb lenne! Szerinted mi lenne Szlovákiában ha mondjuk a magyarok lakta vidékek Magyarországhoz kerülnének? Slota meddig lenne a parlamentben? Vagy milyen helyi kisebbségre építené a gyülöletét? a cigányokra? :-D azok nem olyan békések mint a magyarok... a sok hűlye szlovák Slota szavazó nem gondol arra, hogy a magyar ember ugyanúgy eljár dolgozni és adózni mint a szlovák míg a cigányok nagy része ingyenélő... de neeeem a magyarokat kell utálni... én miért nem utálom az itt lakó szlovákokat vagy románokat stb? ha valaki ezzel jönne, hogy ők a kerékkötői az országnak egyszerűen kinevetném... Nacionalista vagyok? IGEN! Soviniszta? határozottan _NEM_!

kovax
2010. jún. 04. 08:22

"amikor a magyar lakosság 1/3-a, és területünk 2/3-a idegen, magyargyűlölő kezekbe került" Hogy jött ki a 2/3 a területre? Nem csak azt a területet kellene számításba venni, ahol magyarnyelvű lakosság élt?

Attila
2010. jún. 04. 13:56

Miért kellene azt számítani? Mi az egész Magyarországot számítjuk amit az őseink elfoglaltak és ha megnézzűk pl.: Erdélyben bizony egy szál román sem lakott mondjuk 1000 körül... utána telepűltek be vagy akkor szerinted automatikusan nem magyar tulajdon ha valakit beengedünk, mert itt jobb élni? Mert akkor ilyen alapon jogos lehetne ha mondjuk a mostani török kisebbség a mostani Németország terűletéből követelnének, vagy mondjuk az arabok Franciaországból mert ott is milliós számra élnek. Szóval a 2/3-ados Magyarország elvétele _sajnos_ helyes megfogalmazás.

kovax
2010. jún. 04. 14:04

"amit az őseink elfoglaltak" Szép szemlélet, akkor miért sírsz, ha meg mások foglalják el? Amúgy a szlovákok ősei előbb voltak európai nép, mint a magyarok ősei, de nagyon beteg az ilyen gondolkodás. Ilyesmik miatt hidegültek el a szlovákok magyarországtól. A "hódítás elmélet" erőltetése miatt, pedig létezett az úgynevezett "szimbiózis-elmélet" is.

Hunger
2010. jún. 04. 15:31

amúgy erre a "nemes gesztusra" visszatérve, ez a f.... Hlina, az általa oly megvetett slotának segített leleplezni a trianon emlékművet, amellyel a tótok hálát rebegnek a nagyhatalmaknak, hogy szétszabdalták Magyarországot.. és ezek után képes lenne odalovagolni Magyarország miniszterelnökéhez, hogy kioktassa arról, hogy ők tudják kezelni a szélsőségeseket Felvidéken, próbáljuk meg mi is, meg a két ország kapcsolata csakis rajtunk múlik?? Hogy ...... valaki egy téglával csak úgy casus belli-ként..

kund
2010. jún. 04. 16:15

"Szép szemlélet, akkor miért sírsz, ha meg mások foglalják el? Amúgy a szlovákok ősei előbb voltak európai nép, mint a magyarok ősei, de nagyon beteg az ilyen gondolkodás. Ilyesmik miatt hidegültek el a szlovákok magyarországtól. A “hódítás elmélet” erőltetése miatt, pedig létezett az úgynevezett “szimbiózis-elmélet” is." te vagy beteg kovax...

kund
2010. jún. 04. 16:20

Az amerikai Semino kutatás szerint a magyarokban van a legtöbb európai ősgén (68%), aztán a lengyelekben és a horvátokban majd ukránokban, ezután jönnek a csehek. Tótokról szó sincs. Ez annyit tesz, hogy a magyarok (tehát mi) voltunk Európa őslakói. Gondolom, "liberális barátaink" ezt a kutatást is megpróbálják nevetségessé tenni, elhallgatni, "szélsőjobbosnáciirredenta" elméletnek beállítani, a tények viszont tények: mi őslakosok vagyunk itt többezer éve, a tót nemzet(?) meg az 1200-as évek felé kezdett kialakulni. Befoghatják a pofájukat.

kund
2010. jún. 04. 16:22

Ezt az amerikai Science magazinban publikálták Seminoék, pár éve. Magyarnak köze nincs hozzá. Számomra itt ér véget a "kivolt itt előbb" féle tót-libsi ovis hiszti.

Csaba vezér
2010. jún. 05. 09:40

Csak egy példa. A házadban van hét szoba, melyből hatba erőszakkal beköltöznek idegen emberek. Nem foglalhatod vissza, nem zavarhatod el őket, mert mások úgy döntöttek elveszik saját tulajdonod. Ezt követően az önkényesen foglalók korlátozzák jogaidat, nem beszélhetsz nyelveden, kuss van neked. Mégis ti mit tennétek? Tétlenkednétek? Tűrnétek? Vagy az összes szobafoglalót kipenderítenétek?

[...] 4-én Budapesten vissza akartam adni a lovat Orbán Viktornak. A lovat 20 km-rel Budapest előtt elvették. Ezt egyébként feltételeztem, így [...]

Attila
2010. jún. 09. 18:55

Kedves kovax Gondoltam visszatérek és válaszolok, természetesen volt egymás mellett élés ez is bizonyítja hogy létezik szlovák nép és fentmaradt, szerinted a magyarok nem ölhették volna le öket könnyedén a több évszázados eggyütélés soránm mégsem tették... Szándékosan kerűltem a szimbiózis szót ellentétben veled! A szimbiózis az ha egymástól függ két életforma, szerited a magyaroknak rosszabul ment volna a soruk ha nincsenek szlovákok? Amiért egymás mellett éltünk sok száz évig békében ezt kapjuk tölük amit hallasz Slota-tól és Fico-tól... ha te ezt jónak tartod szerintem az a beteg gondolkodás... "Szép szemlélet, akkor miért sírsz, ha meg mások foglalják el? Amúgy a szlovákok ősei előbb voltak európai nép, mint a magyarok ősei" Erre is kivánok reagálni... Miért sírok? Mondcsak te kit szeretsz jobban a családodtagodat vagy pedig egy ismeretlent aki bántja a családtagodat? Itt is ugyanez a helyzet, arról nem is beszélve hogy a magyarok SAJÁT erejükből szerezték meg ezt a földet a szlovákok meg _NEM_ hanem mások segítségével. Az szerintem tökmindegy hogy bármely nép is előbb volt európai nép mint a magyar ha nem volt kulturált... arról gondolom nem is tudsz hogy a magyarok hozták be Európába a nadrágot ma is tógában járnának a kulturát európaiak meg villával ennének mert a magyarok honosították meg a kanalat is de még sorolhatnék sok sok egyebet is. De a szlovákok és nem csak ök sokmindent elloptak tölűnk magyaroktól: lásd kürtöskalács esete, mert Szlovákiában már 200 éve sütik, nevetséges... vagy ami Tokaj-al is megy. Nemcsak a szlovákok ilyen aljasok hanem az osztrákok is akik a magyar szürkemarhát védették le... Szóval ne jöjjön nekem senki azzal hogy a szlovákok vagy bármilyen nép előbb volt európai mert szerintem az lényegtelen inkább azt kellene nézni hogy mennyire kultúrált vagy mit is hozott... lám a cigányok is európaiak 600 éve... Csak annyit kérek hogy gondolkozz!!! P.S.: Egy kis érdekesség: A Finn oktatási tárca 2003-ban kivette az állami oktatási anyagból hogy mi rokon nép vagyünk velűk!!! Viszont Azerbajdzsánban van Magyar nap. - Nem furcsa?

Attila
2010. jún. 09. 18:58

Bocsánat a sok helyesírási hibáért! Sajnos nem tudom már módosítani.

alma
2010. jún. 09. 22:03

hat osszertatok sok mindent de hlina is csak szorakozik mint a paliho kapurkova szponzora... nyomkereso te meg tudod mit tovabbithatsz a hlinakak, ne legy mar ennyire ontelt barom!! ez az arogancia gusztustalan, ja hogy ez vagy te a kiskiraly...

kovax
2010. jún. 10. 17:23

"szerited a magyaroknak rosszabul ment volna a soruk ha nincsenek szlovákok?" Tuti más lenne a mai magyarság szlovákok nélkül. De azt se felejtsd el, hogy magyarok nélkül is lenne élet itt a Kárpát-medencében.

Attila
2010. jún. 14. 09:21

"Tuti más lenne a mai magyarság szlovákok nélkül. De azt se felejtsd el, hogy magyarok nélkül is lenne élet itt a Kárpát-medencében." Természetesen lenne élet a magyarok nélkül is de a szlovákok nélkül is lenne élet... ilyen alapon. Nem értem az szlovákok általi utálat okát! -> Együtt lehúztunk 1 országban 1000 évet és csak ennyire futja? :-( Mi nem telepítettünk ki szlovákokat és nem üldöztük el öket és soha nem mondtuk azt hogy kollektíven bűnös nép... Az is szánalmas hogy valójában saját magukat csapják be a szlovákok amikor a magyar címer részéből lopnak illetve amikor a magyar történelem nagyjait szlovákosítják. Valamint amikor azt mondják, hogy Svatopluk nagy ősi szlovák király volt...

Attila
2010. jún. 14. 09:26

“Tuti más lenne a mai magyarság szlovákok nélkül" Mit értesz ez alatt? Mert szerintem a szlovákok semmi pluszt nem adtak a magyaroknak, kivéve a sok fejfájást amit okoztak az utóbbi 100 évben.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket