(Figyelem! Őspremier!) Egyre drámaiabban szorul vissza a magyar nyelv Szlovákiában. Ezt igazolják az idén nyáron lezajlott Kétnyelvűség Felmérő Körút (KFK) sokkoló eredményei is (melyekről a Körkép részletesen beszámolt itt, ott, emett és amott). A szomorú tények egy kisebb civil mozgolódást eredményeztek, melyhez csatlakozott portálunk is. Így először itt kerül ki a virtuális térbe a kezdeményezés által életrehívott kisfilm. Terjeszteni kötelező!

A tiltó, büntető nyelvhasználati előírások azt sugallják az embereknek, hogy a nyelvhasználatukat más területeken is önkorlátozzák. Kellemetlen igazság, hogy ilyen előírások nélkül is a szlovákiai magyar nem képes a nyelvét használni. Mert ciki. Reméljük, hogy az alábbi kisfilm nem egy elhaló segélykiáltás lesz, hanem lesz foganatja.

A kisfilm polgári kezdeményezésre, a Vox Juventae PT, a Diákhálózat és magánszemélyek támogatásával a PROMACTION csapata készítette. A kezdeményezők a nyelvhasználat népszerűsítése mellett az egyéni adakozás, filantrópia fontosságát és életképességét is szeretnék demonstrálni.

Ezúttal is köszönet és hála a készítők és az önkéntesek önfeláldozó munkájáért, s nem utolsó sorban azoknak a magánszemélyeknek, akik adományaikkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez!

 hirdetes_300x300  

Megosztás:
Címkék: KFK

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!