90 felett élvezni az életet és egészségesnek lenni már magában teljesítmény, de a 91 esztendős Betty Coxnak esze ágában sincs ezen a szinten megállni. Betty és 86 éves férje, Graham egy tandem kerékpárt vásárolt, hogy így tudják kiélvezni a közös szenvedélyüket. A Cox házaspárnak egy negyedévnyi kerékpározás után 1000 mérföldet sikerült letekernie.

 

Mindig is szerettünk kerékpározni“ – mondja Betty Cox. „A férjem 10 évesen tanult meg biciklizni. Én 69 éve kerékpározom, ő pedig 76 éve. A tandem kerékpározást azóta műveljük mióta megismerkedtünk. 1949-ben egy hét alatt elbicikliztünk az otthonunkból Cornwallbe és vissza. Skóciát szintén pár nap alatt jártuk be“ – mondja a 91 éves asszony.

 

A teljesítményükét még kiemelkedőbbé teszi az a tény, hogy soha nem szerepelt a céljuk között az 1000 mérföld megtétele. A táv megtétele egyszerűen csak megtörtént velük.

 

 hirdetes_810x300  

Egyszer csak rápillantottunk a sebességmérőre, és azt mutatta, hogy már 1000 mérföldet lebicikliztünk. Nagyon meglepődtünk. Soha nem gondoltunk arra, hogy valaha képesek leszünk ennyi mérföldet letekerni. Úgy vélem, hogy nem sok velünk korabeli embernek sikerül egy ilyen táv megtétele“ – mondta Betty Cox.

 

Fotó: WeLoveCycling.com

 

Betty és Graham egy héten körülbelül négyszer pattan fel a tandem biciklijére, s ennek köszönhetően az évek során már sikerült a környező országokat körbebiciklizniük. Többek között Észak-Waleset, Írországot, Norvégiát – sorolja Betty. A házaspár hisz abban, hogy a kerékpározás a hosszú, boldog és egészséges élet titka.

 

Csak nézzenek ránk és a korunkra. A kerékpározás a bizonyíték arra, hogy a testmozgás hosszú távon valóban a javunkra válik. Sose voltunk otthonülős típusok. Mindig is úgy gondoltuk, hogy a biciklizés szórakoztató és kikapcsol bennünket.“

 

Ezek után késztetést érzel arra, hogy most azonnal kimenj biciklizni? Mi megértjük…

 

Welovecycling.com

Nyitókép: WeLoveCycling.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!