Az 1948. december 27-én született 68 éves Gérard Depardieu sanzonalbumot jelentet meg a húsz évvel ezelőtt elhunyt Barbara nevű francia sanzonénekesnő tiszteletére. A francia színész, producer és rendező koncertsorozatot is indít 2017 februárjában a Bouffes du Nordban, Párizsban.

 

A színész és Barbara az énekesnő haláláig barátok voltak, és 1986-ban közös produkcióval lepték meg a közönséget, amikor a Lily Passion című dupla album dalait adták elő közösen. A francia színésztől ugyanakkor sohasem állt távol az éneklés, duettezett már például az üzbég elnök lányával, Gulmara Karimovával, de az amerikai Zöld kártya című filmben is hallhattuk már dalolni.

 

Botrány botrány hátán

 

 hirdetes_810x300  

Habár Gérard Depardieu az elmúlt években is aktív maradt és több filmet is forgatott, mégis legtöbbször botrányaival került a címlapokra: hol repülőgépen botránkoztatta meg az utasokat (egy ásványvizes üvegbe vizelt), hol felpofozott egy motorost.

 

A színész már fiatal korában zűrzavart keltett: 13 évesen kimaradt az iskolából, ideje nagy részét csavargással töltötte. Sokszor verekedésekbe keveredett, és hol lopás miatt, hol egyéb cselekedet miatt akadt dolga a rendőrséggel.

 

gerard_depardieu_berlinale
Fotó: sbs.com.au

 

Önéletrajzában, az Élőben (Vivant!) azt is elárulta, hogy homoszexuális férfiaknak prostituálta magát és hullákat ásott ki, hogy az így megszerzett ékszerekkel jusson pénzhez.

 

Az egyébként mélyen vallásos színész Szent Ágoston Vallomások című művét tartja kedvenc olvasmányának. “Ágoston tetszik nekem, mert mielőtt szent lett, mindenbe belekóstolt. Én zűrzavart keltek, hogy felrázzam az életet” – írta önéletrajzában.

 

“Mindent az utcán tanultam meg”

 

“Azt híresztelték, hogy mindegyik nővel flörtöltem, de nem vagyok, soha nem voltam nőcsábász. Jobban érzem magam a férfiak között. Nem vagyok homoszexuális, de homofób sem. Mindent az utcán tanultam meg. Kilenc éves koromban lettem felnőtt, 16 voltam, amikor lopásért börtönbe kerültem. A bandámban megerőszakolni egy lányt szinte rítus volt. Én nem vettem benne részt, ez az amerikai újságok rágalomhadjárata volt, hogy ne kapjam meg az Oscar-díjat”

 

fogalmazott a színész.

 

 

Last holiday Year: 2006 Director: Wayne Wang Gérard Depardieu
Fotó: superfilmy.sk

 

Az önéletrajzban Depardieu arról is beszámolt, hogy bár ő volt a legrosszabb tanuló, ma már mélyen átérezve a színpadon szavalja Racine-t és Rostand-t. Olajat termel ki Kubában és nem tagadja, hogy volt olyan filmszerepe, amelyért egymillió eurót kapott. Igaz, olyan is akadt, ahol egy láda bor volt a fizetség.

 

“Nem vagyok sem szörnyeteg, sem derék ember. A túlzások koncentrátuma vagyok” – vallotta be.

 

Gérard Depardieu elmondása szerint túlzásba viszi a munkát, a dohányzást, az italozást, droggal azonban nem él,  vasegészsége és csillapíthatatlan életvágya van.

 

Szereti Oroszországot

 

Gérard Depardieu az utóbbi években a botrányok mellett állampolgárságával is sokszor felhívta magára a sajtó figyelmét. Az őt ért éles kritikákra ugyanis válaszul visszaadta francia útlevelét, és belga területen vásárolt magának házat, hogy kevesebb adót kelljen fizetnie. Belgium helyett azonban végül 2013-ban Oroszországra esett a választása, Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig személyesen adta a francia színésznek az orosz útlevelet.

 

2016 augusztusában róla elnevezett kulturális és moziközpontot avatott fel az oroszországi Mordvinföld fővárosában, Szaranszkban, ahol egyébként lakosként és vállalkozóként is hivatalosan be van jegyezve.

 

Mordvinföldön valódi orosznak érzem magam. Szaranszki lakos vagyok, és szavazni is fogok a választásokon” – mondta Depardieu.

 

p1-bj818_liondo_p_20130106194918
Fotó: wsj.com

 

Világsztárokkal egy mozivásznon jövőre is

 

Depardieu sohasem állt le a filmezéssel.Csak idén mintegy hat filmben tűnik fel színészként, augusztusban pedig bejelentették, hogy a francia mozi két legendás alakja, Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét együtt forgat a Bonne Pomme (Jó alma) című vígjátékban, amelyet 2017-ben mutatnak be.  A “költői komédiát”, amelyben a 72 éves Deneuve fogadósnőt, a 67 éves Depardieu pedig szerelőt alakít, Florence Quentin rendezi.

 

A zenés és nagyjátékfilmes projektek mellett pedig még egy sorozatban is szerepel a francia színész 2017-ben. A Karamazov testvérek adaptációjából készült nyolc részes sorozatot – amelyben Depardieu a testvérek apját, Fjodor Pavlovicsot játssza majd – Oroszországban forgatják.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: Daily Mail

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!