Nyolcvannyolc évesen elhunyt Klapka György legendás üzletember és koreográfus.

 

Váratlanul összeesett és elhunyt

 

Szerdán reggel még a Mokkában szerepelt, majd posztolt is közösségi oldalán, ám délután összeesett és elhunyt – írja a Blikk. Az “aranyember” szenteste ünnepelte 88-ik születésnapját, többek között erről mesélt a reggeli műsorban.

 

 hirdetes_810x300  

A Blikk úgy tudja, hogy ugyanabban a villában lelte halálát, ahol korábban volt felesége, Mary Zsuzsi is elhunyt.

 

Kalpka György üzletember egy napja - részlet a sorozatból
Fotó: ripost.hu

 

Klapka György 1928-ban született egy művész és egy kereskedő gyermekeként, 1944 végén behívták katonának, alakulatával Zsámbékig jutottak, itt bekerítették őket az oroszok, de néhány társával sikerült megszöknie. Tanulmányait a Színművészeti Főiskolán kezdte, ahol Soós Imre és Gera Zoltán is az osztálytársai voltak. Ezután balettozni tanult és teljesen beleszeretett a tánc világába. Először egy budapesti varietében lépett fel, majd számos országban megfordult – egészen 42 éves koráig volt a pályán.

 

Még táncosként kezdett kereskedelemmel foglalkozni, az NSZK-ban pedig drágakő-nagykereskedést alapított. Egyik leghíresebb vállalkozása a Klapka Üzletház volt. Az utóbbi években a diótermesztés volt a szenvedélye. Klapka György halálhírét egy közeli hozzátartozója megerősítette. Felesége nem kívánt nyilatkozni, a család türelmet kért.

 

Forrás: MTI/Blikk

Nyitókép: femina.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!