A csúszós járdákon az emberek enyhén előredőlve közlekedjenek, hogy a test súlypontja az éppen elöl levő lábra helyeződjön.

 

Német orvosok azt tanácsolják a polgároknak, hogy a csúszós járdákon való közlekedésnél vegyenek példát a pingvinekről, így elkerülhetik az elesést. Németországra hideg idő köszönt, a hőmérségkelt napokig jóval nulla fok alatt lesz.

 

A tanács szerint, melyet szerdán tett közzé honlapján a Német Ortopéd és Traumatológiai Társaság az embereknek enyhén előre dőlve ajánlott haladni úgy, hogy a test súlypontja mindig az elöl levő lábon legyen. Hasonló módon mozognak a pingvinek is.

 

 hirdetes_810x300  

A súlypont a lényeg

 

A magyarázathoz csatolt rajt szerint normális járásnál a súlypont szinte egyenlő mértékben oszlik meg mindkét lábon, ami a baleseti sebészek szerint a csúszós felületen való mozgásnál növeli az egyensúly elvesztésének valószínűségét és eleséshez vezethet.

 

2014 januárjában Berlin illetékeseit nagy kritika amiatt, hogy a meteorológiai jelentések ellenére nem sózták le időre a járdákat, ami rendkívül sok balesetet okozott.

Berlinben szombaton mínusz kilenc fokos hőmérsékletet várnak.

webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!