35 évvel ezelőtt Catherine Elizabeth Middletonként látta meg a napvilágot a hercegné, akkor még senki sem sejthette, hogy Vilmos herceg párja született meg a Royal Berkshire Hospitalban. Katalin hercegné hosszú és megpróbáltatásokkal teli utat járt be mire ő lett az egyik legkedveltebb és legstílusosabb tagja a királyi családnak.

 

Ma nem is emlékeznénk meg Katalin hercegné születésnapjáról, ha annak idején nem a St. Andrews-i Egyetemre járt volna. Ott ismerkedett meg ugyanis Vilmos herceggel, bár kapcsolatukat sokan eleinte csak jó barátságnak könyvelték el. Katalin hercegné és a királyi sarj sokáig titokban tartották gyengéd érzelmeiket, de így sem kerülhették el a paparazzik kíváncsi tekinteteit.

 

prince-william-kate-middleton-5-years-ibtimes-co-uk
Fotó: ibtimes.co.uk

 

Kapcsolatuk végleges bizonyosságot 2010-es eljegyzésükkor nyert, bár addigra már mindenki tudta, hogy egy párt alkotnak, csak az volt kérdéses, hogy milyen komoly a viszonyuk. Azóta már sok mindenen túl vannak együtt: fényűző esküvőn és két gyermekük születésén. A ma 35 éves Katalin hercegnének elegancia terén könnyedén sikerült beilleszkedni a családba, sőt tündöklésben már át is vette az első helyet!

 hirdetes_810x300  

 

A születésnapos hercegnéről pedig összegyűjtöttünk néhány érdekességet. Íme!

 

Büszkeség és balítélet írónőjével, Jane Austennel is rokonok, közös ősük a 15. századból Sir Henry Percy, Northumberland earlje. De rokonságában megtalálható George Washington, Francis Scott Key, az amerikai himnusz szerzője, valamint Meriwether Lewis felfedező, George Patton, II. világháborús tábornok, de Ellen DeGeneres amerikai showlady és komikus is.

 

apr01_the-duke-and-duchess-of-cambridge-mirror
Fotó: Mirror

 

Kislánykora óta a fényképezés volt a kedvenc időtöltése, állítólag Mario Testino fotóművésztől is vett leckéket. Később Testino készítette róla és Vilmos hercegről az eljegyzési képeket.

 

Ő lesz az első királyné, aki egyetemi diplomával rendelkezik. Diana hercegné az érettségit sem tette le, Kamilla Franciaországban tanult, a londoni egyetem párizsi intézetében, de diplomát nem szerzett. Erzsébet királynő sem államvizsgázott, őt magántanárok oktatták a Buckingham-palotában.

 

120988-640-joy
Fotó: Joy

 

Allergiás a lovakra, ami elég nagy hátrányt jelent a királyi családban, ezért nem lovagol ki a királynővel sem, és ezért nem készült róla lovas fotó. Ha a férje kedvéért lovaspólóversenyen vesz részt vagy az állami ünnepségek alatt ló vontatta hintóba kell ülnie, gyógyszert vesz be.

 

Nem iszik alkoholt, csak néha hörpint fel egy-egy pohár bort. Katalint még soha nem fotózták le ittas állapotban, mivel szórakozóhelyeken sem iszik. Nem azért, mert az imázsát félti, hanem mert egész egyszerűen nem szereti az alkoholt. Hivatalos fogadásokon vagy ásványvízzel koccint, vagy pedig csak kortyol az alkoholból.

 

kate-fascinators-header
Fotó: Tumblr.com

 

Szénhidrátszegény étrendet tart, a hal kedvenc étele. Pontosan tudja, hogy divatikon, bármit felvesz, azt nők milliói akarják hordani, rohannak is a boltokba megvenni az általa viselt ruhákat vagy azok hasonmását. Katalin így több millió fontot hoz a brit divatiparnak.

 

Mobiltelefonjában a családtagjai nevei álnéven vannak elmentve, hogy ha elvesztené a telefont, ne lehessen felhasználni azokat.

 

Forrás: life.hu/nlcafe.hu

Nyitókép: uk.styles.yahoo.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!