Ragadozó madár bemutatót tartottak június 6-án az ausztráliai Alice Springs Desert Parkban, amikor annak egyik szereplője, egy ékfarkú sas (Aquila audax) egy kisgyermeket szemelt ki magának áldozatnak. Karmaival, zsákmányként ragadta meg egy hat-nyolc év körüli kisfiú fejét.

 

EasyCapture6
A támadó sas … Felvétel: Instagram.

 

Az esetről egy jelenlévő hölgy Christine O’Connell Horshami értesítette a BBC állomását, aki videón is megörökítette az esetet, amely  videón és instagramon is elérhető.

 

A beszámoló szerint a sast az a hang ösztönözte a támadásra, amit akkor hallott, amikor a kisfiú a világos zöld szinű bundája cipzárját húzogatta le és fel.

 hirdetes_810x300  

 

A szervezők azonnal leállították a bemutatót, a park illetékesei nyilatkozatot tettek közzé, amely szerint az esetet kivizsgálják. A kisfiúnak az ijedtségen kívül nem esett nagyobb bántódása.

 

Az ékfarkú sas szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján. testhossza elérheti a 120 cm-t, szárnytávolsága pedig a 2,5 m-t. Testsúlya meghaladhatja az 5 kg-ot is. Tollazata barna, sötétebb mintákkal, farka jellegzetesen ék alakú. Hosszú, vastag lábai éles karmokban végződnek. Általában kisebb emlősökkel táplálkozik.

 

Nyitókép: youtube.com

Forrás: svet.sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!