A dunaszerdahelyi fociklub egy Miaván aratott győzelemmel a háta mögött készül a Slovan elleni, vasárnapi rangadóra.

 

Ha nem találhatnánk kivetni valót a DAC utóbbi hetekben, hónapokban nyújtott teljesítményében, a holnapi mérkőzés akkor is felbolygatná a csallóközi kedélyeket. A pozsonyi Pasienky stadionban tartandó, november 6-án, vasárnap 15:20-kor kezdődő meccsre vonatos on tour-ral készülnek az YBS DAC fanklub szurkolói is.

 

A RegioJet-tel megegyezve, Dunaszerdahelyről 12:50-kor a menetrendszerinti vonattal tudnak eljutni a szurkolók Pozsonyba, ahol a Pozsony Újvárosi pályaudvarról gyalog, rendőri kísérettel közelítik meg a stadion vendégszektorát.

 

 hirdetes_300x300  

A rangadót a TV Dajto közvetíti élőben, így azok se búsuljanak, akik nem tudnak személyesen kilátogatni a Pasienky stadionba.

 

Feldobott labda Lászlónak

 

Fel van adva a lecke László Csabának, a DAC székelyudvarhelyi trénerének. Lászlónak ez lesz a harmadik meccse a sárga-kékek kispadján, eddigi mérlege pedig egy vereség, és egy győzelem. Bízunk benne, hogy sikerül valamilyen bravúrt bemutatnia neki és csapatának is az „ősellenség” Slovan ellen.

 

forrás: fcdac.sk
forrás: fcdac.sk

 

Sok múlhat a 12. játékoson

 

A DAC szurkolói az utóbbi időben többször is hangot adtak nemtetszésüknek, miszerint a csapat játékosai nem a sárga-kék értékeknek és elvárásoknak megfelelően játszanak. A dolog odáig fajult, hogy Nagyszombatban egyáltalán, Miaván pedig 15 perces késéssel jelentek csak meg támogatni a csapatot.

 

Az, hogy a Slovan elleni meccsre vonatos túrát szerveznek, jelentheti nem csak az új edzőbe és annak más szemléletébe vetett bizalmat, de a rivális csapat elleni csoportos fellépés rendkívüli fontosságát is.

 

Az épülő régi-új stadion

 

A dunaszerdahelyi csapat a november 19-i, Trencsén elleni meccsén már szeretne haza földön pályára lépni, ami, ha hihetünk a szemünknek, és a stadionról készült felvételeknek, akkor könnyen össze is jöhet.

 

Komoly fejlesztés és beruházás az, ami a csallóközi városban végbemegy, ezzel kapcsolatban a sportolunk.sk a következőképpen idézi László Csabát:

 

“Ami itt történik, az Szlovákia legnagyobb sport beruházása az infrastruktúra oldaláról. Ami itt épül, az örök és a csallóközi emberek a szívükbe zárják. Én még soha olyat nem láttam, mint itt. Azt látom, hogy nap, mint nap, mintha templomba mennék. Az emberek itt ülnek a stadionban, jönnek-mennek. Kiülnek és nézik az építkezést. Érezni az örömöt. Ezt a jelenséget még sehol sem láttam a világon.”

 

Nap mint nap kerülnek fel fotók a közösségi hálóra is az épülő stadionba kilátogató szurkolóktól. László szerint:

 

“Igen, itt van egy olyan lehetőség, hogy a félkész épülő stadionba be lehet jönni és figyelemmel lehet kísérni a folyamatokat, de az emberek itt vannak. Az akadémián is van 4-5 ember, akik nem csak az első csapat edzését figyelik, hanem körbejárják és nézik, mi hol épül. Most mindegy, hogy hogyan és ki építi a stadiont, de amit ezzel adott az embereknek, azt nem lehet pénzzel kompenzálni. Ez egy érzés és az emberek annyira magukévá tették, hogy Világi Oszkár ennek a közösségnek ennél jobb dolgot nem tudott volna kitalálni. Ez itt művelődési ház, munkahely és templom egyben.”

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!