Az óvárosi karácsonyi vásár Pozsonyban november 18-án, pénteken nyitja meg kapuit, és egészen december 22-ig várja a látogatókat. Az eseményt több helyen rendezik meg: A Fő téren (Hlavné Námestie) a Ferenciek terén (Františkanské námestie) és a Prímás-téren (Primaciálne námestie). Az Óváros tájékoztatása szerint a sátrak nyitvatartási ideje 10:00 – 22:00 között lesz.

 

Idén 100 sátor várja a látogatókat: 72 a Főtéren, 27 a Ferenciek terén, és egy a Prímás-téren. Az árusok mindent kínálnak majd: játékokat, ajándékokat, ételt és italt is.  Idén sem marad ki az a sátor, amelyben egészséges, a „healthy food” csoportba tartozó ételeket kínál majd a látogatóknak.

 

Az éven újdonság lesz a gyerekek számára kialakított terület, ahol rengeteg program és látványosság várja a fiatalokat. A Főtéren már felállítottak egy 17 méteres, két tonnás és 30 éves karácsonyfát. A Hviezdoslav-téren is felállítottak egy 16 méteres, másfél tonnás fenyőt, mindkettőt családok adományozták a fővárosnak. A fák díszkivilágítását a karácsonyi vásár nyitányán tekinthetjük meg először.

webnoviny.sk
kép: tvnoviny.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!