Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Események

Határon túli hétvége az Advent Budapesten téli fesztiválon

A csíksomlyói Árvácska Együttes szegény sorsú gyerekeinek zenés pásztorjátékával kezdődik az Advent Budapesten téli fesztivál határon túli hétvégéje a Városháza parkban pénteken – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

 

A rendezvényt szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. közleménye szerint a csíksomlyói Csibész Alapítvány gyermekegyüttese második alkalommal vendégeskedik a fesztiválon, tagjai olyan szegény sorsú, árva vagy félárva gyerekek, akik gyermekotthonokban vagy lakásotthookban élnek.
 

 

Szombaton határon túli gimnazisták adventi műsorai kapják a főszerepet a Városháza park fűtött Üvegházában: a nagykaposi gimnázium diákjai A szeretet útjai című összeállítást mutatják be, a szabadkai Svetozar Markovic Gimnázium tanulói pedig Csillagvárás című zenés műsorukban a várakozásról és a szeretetről mesélnek, saját gyűjtésű és összeállítású anyagok alapján – olvasható a közleményben.
 

 

Az Aradról érkező Csiky Gergely Főgimnázium növendékei megyéjük egyetlen magyar tannyelvű középfokú tanintézményeként képviselik a Partiumot a Miért nem fogadták be Betlehembe a Szent családot? című köszöntőjükkel. A szlovéniai Lendva városának, a muravidéki magyarság kulturális központjának kétnyelvű középiskolája első alkalommal csatlakozik a fellépőkhöz, és térségük multikulturális környezetének sokrétű irodalmi és zenei hagyományából adnak ízelítőt.
 

 

December 11-én, vasárnap kora este a határon túli diákok kórusa közreműködik az óriási adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtásánál is, amelyet ezúttal Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Páll László református lelkipásztor vezet le – áll a közleményben.

 

 

MTI

Nyitókép: programturizmus.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket