Ha programot keresünk a hétvégére a főváros környékén, már meg is találtuk. Holnap, vagyis szombat délelőtt ugyanis kezdődik az Urban Art Fesztivál. A rendezvény során 16 színpadon 40 művészeti  fellépést láthatunk.

 

Pavol Frešo megyefőnök elmondása szerint a rendezvény alatt egy napig városszerte színpadokat állítanak fel, ahol a folklóron át egészen a komolyzenéig rengeteg művészeti előadás lesz látható Az események nemcsak a belváros népszerű helyein kerülnek majd megrendezésre, de olyan városrészekben (Pozsonyligetfalu, Főrév) is lesznek színpadok, ahol az emberek ritkábban találkozhatnak fesztiválhangulattal.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az Urban Art Fesztivál június 24-én, vagyis most szombaton kerül megrendezésre Pozsonyban. Az esemény legfontosabb célja, hogy a látogatók pecséteket gyűjtve színpadról színpadra haladva bejárják az egész várost, ezzel is terjesztve a nagyszerű hangulatot. A 16 pódium pozsony nevezetességei mellett lesz elhelyezve, a látogatóknak lehetőségük lesz többet is megtudniuk a történelmi helyszínekről. A  rendezvénye jótékonysági célja is lesz, 14 színpad mellett találkozhatunk majd a nonprofit szervezetek sátraival, ahol hozzájárulhatunk munkájuk segítéséhez.

 

A nagylelkű látogatókat a fesztivál is megjutalmazza: azok, akik legalább hét szervezetet segítettek és összegyűjtöttek 7 pecsétet, bejuthatnak a VIP Afterpartyra a KC Dunaj kulturális központba, ahol szlovák standuposok és DJ Hajtkovič fogja szórakoztatni a közönséget.

 

Programok tömkelege várja az érdeklődőket 

 

Minden pódiumnak, vagyis minden zónának saját zenei stílusa lesz. A pozsonyi főtéren folklórral találkozhatunk, a Szabadság teret a Hip-Hop veszi majd birtokába, a Magio strandon a legjobb szlovákiai DJ-k lépnek fel, nem messze tőle, a Janko Kráľ parkban a pop-stílus uralkodik majd, az SZNF téren 18:00-tól rockzenével találkozhatunk,  és így tovább:

 

 

A zenei programok mellett részt vehetünk beszélgetéseken is, a városi könyvtárban. A fő téma itt maga Pozsony lesz, a város folyamatos fejlődése és megszépülése. A szervezők a borok szerelmeseire is gondoltak, ugyanis egy autentikus borutat is megszerveztek, ahol a Kis-Kárpátok lejtőin készült borokat kóstolhatunk. Emellett handmade zónával találkozhatunk a Židovská utcába, a medikusok kertjében piknikezhetünk, megnézhetjük Dévény várának ostromát, vagy a régi könyvtár előtt megkóstolhatjuk a Street Food legfinomabb ételeit.

 

17:00 órakor egy rekordkísérletre is sor kerül a Nedbalová utcában, ahol megpróbálják felállítani a „legtöbb egyszerre forgó esernyő egy utcában egy perc alatt” rekordot, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.  A fesztivált a megye turisztikai szervezete, a Bratislava Region Tourism és a Közlekedésügyi Minisztérium szervezi több szervezet támogatásával.

 

Körkép.sk
borítókép: Facebook

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!