A nagy hidegre a legjobb ellenszer egy kis táncolás, ennek megfelelően a héten Budapesten túltengenek a zenei programok, rengeteg külföldi és hazai előadó lép majd fel a fővárosban. Újrakezdi a turnézást a Piramis, a keményebb zenék kedvelői brit grindcore-ra topoghatnak, és annak ellenére, hogy a Rolling Stones elkerüli a környéket, a moziba attól még besurrannak. 

 

Alice Merton – február 28. @A38

 

Alice Merton hiába nagyon fiatal még – 24 éves -, már a fél életét végigutazta. Az állandó költözés ihlette No Roots című dalát, amivel úgy aratott világsikert, hogy még egyetlen stúdióalbuma sem jelent meg. Jelenlegi európai turnéja után azt jósolják neki, hogy kinövi a klubkoncerteket, és eggyel nagyobb formátumú esteket is tart majd, így mindenképpen érdemes még most elcsípni, amíg kisebb klubokban- Budapesten az A38-on – lép fel.

 

 hirdetes_400x285  

 

Napalm Death – március 1. @Dürer Kert

 

A Mark „Barney” Greenway (ének), Shane Embury (basszusgitár), Mitch Harris (gitár) és Danny Herrera (dob) összetételű brit metálegyüttes 1981 óta létezik és eddig tizenhat stúdióalbumot adtak ki, új, TBA címre hallgató idei albumukat turnéztatják jelenleg. Nem árt sietni a jegyekkel, mert az esemény Facebook-oldala szerint már csak néhány maradt belőlük. Itt például még beszerezhetők.

 

 

Susanne Sundfor – március 2. @Müpa

 

A norvég billentyűs, gitáros, producer, dalszerző, énekes Susanne Sundfør hangját a Röyksopp együttes több számában, az M83 legutóbbi albumán és a Feledés című sci-fi akciófilm betétdalában is hallhattuk. Első magyarországi koncertjén diszkográfiájából régebbi számok is előkerülnek – az új lemez hangulatához igazítva, finom, intim megszólalással.

 

 

Ladies and Gentleman: The Rolling Stones – március 2. @ Uránia

Ugyan a tegnap közzétett Rolling Stones-turné sajnos ismét nem érinti sem Budapestet, sem Pozsonyt (hozzánk legközelebb Prágában lépnek fel), kicsi kárpótlás, hogy az Uránia mozi egy különleges koncertfilmet vetít Jaggerékről, ráadásul az aranykorukból. A Ladies and Gentleman: The Rolling Stones a zenekar 1972-es észak-amerikai turnéjának két texasi koncertjén készült. Sok rajongó szerint egyértelműen ez a korszak volt a zenekar legjobb időszaka zeneileg, a filmmel kapcsolatban pedig kiemelik, hogy csak koncertfelvételeket láthatunk, nincs backstage felvétel, nincs interjú, nincs semmi fölösleges csűrés-csavarás, csak tiszta rock n roll. Külön érdekessé teszi a Stones-rajongók között, hogy a filmnek hosszú ideig nem volt legálisan elérhető kiadása, ezért is nagy dolog, hogy moziban, felújított kép-, és hanggal látható – egyelőre egy darab vetítés van tervben, nem árt sietni a jegyekkel.

 

 

Piramis – március 3. @MOM Sport

 

Több év kihagyás után ismét nagykoncertet ad a magyar rock zene legendás zenekara, a Piramis. Az eseményen megemlékeznek az egykori zenésztársukról, Som Lajosról, aki az egyik alapítója volt a zenekarnak. A budapesti koncert egyébként egy országos nagyturné első állomása lesz, a Piramis ugyanis országszerte igyekszik majd nosztalgikus hangulatba hozni majd a zenerajongókat legnagyobb slágereikkel.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Nyitókép: TripSavvy

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!