A héten a nemzeti ünnepé a főszerep, 15-én érdemes Budapestre látogatni, városszerte ingyenes múzeumlátogatás és egy sornyi kulturális és gasztronómiai program várja az érdeklődőket, este pedig rockmusicallel tisztelegnek az Arénában a szabadságharc emléke előtt. Ezen kívül is lesznek programok bőven – főleg zenei vonalon: lemezt mutat be az ír kocsmazenéjéről híres Firkin, az Arénában mulat majd Majka, a nosztalgiavonatot pedig ezúttal az LGT és Demjén Rózsi vezeti.

 

Március 15. @ városszerte

A nemzeti ünnepen ismét rengeteg program vár az érdeklődőkre Budapesten, a hivatalos ünnepségek mellett a kultúra és a művelődés is nagy szerepet kap aznap: a Várban egész napos kalandozást lehet tenni a gasztronómia, a zene, a kézművesség és még ezer más terület programjai között. Emellett ismét ingyenesen látogatható több múzeum, ezek listája: Aquincumi Múzeum, Budapesti Történeti Múzeum, Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Ludwig Múzeum, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításai, Néprajzi Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, Szépművészeti Múzeum, valamint a Vasarely Múzeum. A nemzeti ünnep eseménylistája itt található.

 

Talpra, magyar rockmusical, március 15. @Papp László Sportaréna

 hirdetes_810x300  

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját többek közt egy rockoperával is ünneplik a magyar fővárosban. A kétrészes rockmusical táncosokkal, hatalmas korhű díszletekkel és nagyívű dalokkal varázsolja elénk a történelemformáló pillanatokat. A főbb szerepekben Kiss Ramóna, Oláh Ibolya, Xantus Barbara, Varga Miklós és Vastag Tamás, jegyek itt kaphatók.

 

fotó: jegy.hu

 

Majka & Curtis, március 16. @Aréna

 

Nagy utat járt be Majka, aki 15 éve vonult be a Való Világ villájába, azóta ismert televíziós személyiség lett, közben pedig zenei karrierjét is szorgosan építgette. Most a magyar rapszcéna másik híres szereplőjével, Curtisszel közösen lép majd fel az Arénában. Még bőven akadnak jegyek, amelyekre itt lehet lecsapni.

 

 

Demjén, március 16. és 17. MOM Kult

 

Demjén Ferenc hiába múlt 70, még mindig rendületlenül koncertezik, ráadásul most duplakoncerttel készül az ünnepi hétvégén. Pénteken és szombaton is nyolctagú zenekarával lép fel a MOM Kulturális központban. Jegyek még kaphatók mindkét napra ezen a linken.

 

Firkin lemezbemutató, március 17. @A38

 

A Firkin 2008-ban honosította meg Magyarországon az ír kocsmazenét, azóta folyamatosan turnéznak világszerte – sokszor különböző fesztiválok headlinereként. Új albumuk nem is jelenhetne meg máskor, mint az írek nemzeti ünnepén, Szent Patrik napján, ráadásul az A38 hajó is zöldbe öltözik az ünnep tiszteletére. A belépő mellé mindenkinek jár egy példány a hamarosan megjelenő albumból, jegyek itt kaphatók.

 

 

LGT Zenevonat, március 17. @MOM Sport

 

Ugyan Somló Tamás halála után az zenekar tagjai bejelentették, hogy nem koncerteznek többé LGT-ként, Solti János és Karácsony János továbbra is fellépnek a Zenevonat Szuperkoncerteken. A koncertsorozat tavaly több mint húsz állomást érintett – mindenhol telt házzal -, most hosszabb idő után ismét a fővárosba érnek, hogy kis nosztalgiát csempésszenek a zenerajongók fülébe.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Fotó: funzine.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!